Ελλάδα

Επίσημη επίσκεψη αρχηγού ΓΕΕΘΑ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ακούστε το άρθρο

Την τελετή έναρξης των εκθέσεων IDEX & NAVDEX 2021 παρακολούθησε σήμερα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα .

Οι εκθέσεις λαμβάνουν χώρα υπό την ευγενική υποστήριξη του προέδρου των Η.Α.Ε. σεΐχη Καλίφα μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχαγιάν στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο του ‘Αμπου Ντάμπι.

Όπως ανακοινώθηκε, την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο διάδοχος πρίγκηπας του ‘Αμπου Ντάμπι σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχαγιάν τον οποίο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να χαιρετίσει μαζί με τους υπολοίπους υψηλούς προσκεκλημένους.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ περιηγήθηκε στους χώρους του Εκθεσιακού Κέντρου, επισκέφθηκε τα περίπτερα εκπροσώπων της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και υψηλής αμυντικής τεχνολογίας των ΗΑΕ, καθώς και τον εκθεσιακό χώρο της Lockheed Martin όπου και είχε συνομιλίες με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε, επίσης, την ευκαιρία να συναντηθεί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στρατηγό Χαμάντ Μοχάμεντ Θάνι Αλ Ρουμαΐθι, με τον οποίο επιβεβαίωσαν την άριστη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Επιπλέον, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε και με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας υποστράτηγο Γιουσέφ Χουνεΐτι, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Ακόμη, στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Τέλος, ο υποστράτηγος Χουνεΐτι κάλεσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να επισκεφθεί επισήμως την Ιορδανία το ταχύτερο δυνατό και σε χρόνο της επιλογής του. Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος αποδέχθηκε την πρόσκληση.

ΑΠΕ

Όλη η επικαιρότητα