Ηλεία Πολιτική

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου στα Εργοστάσια «PUMMARO» και «KYKNOS»

Το εργοστάσιο «PUMMARO» της UNILEVER και την Ελληνική Εταιρία Κονσερβών Α.Ε «KYKNOS», επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προκειμένου να δει από κοντά και να ενημερωθεί για τον κύκλο εργασιών των δυο δυναμικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Ηλεία και στηρίζουν την τοπική οικονομία.

Ο κ. Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Ποιοτικού Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ Π.Ε Ηλείας Γιώργο Μικεόγλου, επισκέφθηκε το εργοστάσιο «PUMMARO» στην Γαστούνη, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τον Διευθυντή του Εργοστασίου Ανδρέα Τσαπικούνη και τον Διευθυντή Προμήθειας Τομάτας και Αειφόρου Γεωργίας Δημήτρη Ευθυμιόπουλο. Στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «KYKNOS» στα Σαβάλια, συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αθανάσιο Μανουσάκη – Λιαλιάτση, τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ Διονύσιο Κριτικό και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο/Γενικό Διευθυντή Αχιλλέα Αγγελόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα δυο εργοστάσια, ο κ. Γιαννόπουλος ξεναγήθηκε στην Γραμμή Παραλαβής, ενημερώθηκε για την εκτιμούμενη απορροφητικότητα της καλλιεργούμενης βιομηχανικής τομάτας κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου, για τις μεθόδους καλλιέργειας και την εκπαίδευση/στήριξη των συνεργαζόμενων παραγωγών, προκειμένου να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης και κατ’ επέκταση των παραγόμενων προϊόντων που διατίθενται σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι γνωστό άλλωστε πως, και οι  δυο Μονάδες έχουν επενδύσει στην παραγωγή προϊόντων με συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι ομοειδών από άλλες χώρες, καθώς μεγάλο μέρος της ετήσιας παραγωγής τους εξάγεται σε χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο αξιοποίησης πόρων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη τους.

Εξάλλου, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο λειτουργίας των δυο εργοστασίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και στην λήψη πρόσθετων μέτρων για την προστασία της υγείας του προσωπικού αλλά και την αδιάλειπτη λειτουργία των μονάδων.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των Διοικήσεων και των δυο εργοστασίων, δεν παρέλειψαν να ενημερώσουν τον Αντιπεριφερειάρχη για την πολιτική τους, όσον αφορά την επιλογή συνεργασίας με Ηλείους παραγωγούς αλλά και προμηθευτές, για την κάλυψη και αντιμετώπιση των τακτικών και έκτακτων λειτουργικών αναγκών.

Στα πολλαπλά – αμφίπλευρα – οφέλη αναφέρθηκε τέλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ.Γιαννόπουλος, αφού τα δυο εργοστάσια, αξιοποιώντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της περιοχής (εύφορα εδάφη, γεωμορφολογία, κλιματολογικές συνθήκες κ.α) παραλαμβάνουν ποιοτική πρώτη ύλη για την παρασκευή των ποιοτικών προϊόντων τους, ενώ παράλληλα, στηρίζουν σημαντικά την τοπική οικονομία.

Όλη η επικαιρότητα