Αγροτικά Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Επίσκεψη Βασιλόπουλου στο Βαρθολομιό – Δυναμική καλλιέργεια ο «κίτρινος θησαυρός» στην Π.Ε Ηλείας  

Σε δυναμική καλλιέργεια εξελίσσεται η λεμονιά στην Π.Ε Ηλείας από δραστήριους επιχειρηματίες – παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα. 

Η λεμονιά είναι καλλιέργεια που την συναντούμε  σχεδόν σε όλη την Νότια Ελλάδα, με κύριες περιοχές την δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο ενώ  καλύπτει έκταση άνω των  100.000 στρεμμάτων.   Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης  Θεόδωρος Βασιλόπουλος βρέθηκε σε μια από αυτές τις καλλιέργειες στην περιοχή του Βαρθολομιού όπου ενημερώθηκε από τον κ Αντώνη Σούλη  εκπρόσωπο της εταιρείας «Αντώνης Σούλης κ Σία Ο.Ε»  για τις προοπτικές που ανοίγονται από την παραγωγή λεμονιών.

Στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν αναπτυχθεί 4000 περίπου δέντρα γεγονός που καθιστά την καλλιέργεια σε ανερχόμενη παραγωγική δύναμη στην περιοχή.

Ο κ Βασιλόπουλος με δηλώσεις του προέτρεψε τους παραγωγούς να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο προϊόν διότι έχει προοπτική και λόγω των αναγκών που υπάρχουν στην αγορά: «Τα λεμόνια και τα πορτοκάλια εξαιτίας της πανδημίας του Covid 19  έχουν γίνει περιζήτητα λόγω των ιδιοτήτων που έχουν  στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού στον άνθρωπο. Παρατηρήθηκαν όλο αυτό το διάστημα  ελλείψεις  στην εγχώρια αγορά  καθώς οι εγχώριες παραγωγικές δυνατότητες έχουν εξαντληθεί  με συνέπεια οι ανάγκες  των καταναλωτών να καλύπτονται από εισαγωγές, οι οποίες όμως δεν φαίνονται ικανές  να  ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των καταναλωτών. Η περιοχή μας είναι ιδανική  με  το κλίμα που επικρατεί, το ανάγλυφο του  εδάφους  και την επάρκεια νερού αποτελούν το φυσικό περιβάλλον της λεμονιάς  και καθορίζουν την επιτυχία της καλλιέργειας

Όλη η επικαιρότητα