Ηλεία

«Επί ποδός πολέμου» για τον Ιανό στους Δήμους Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Α. Μαρίνος: «Σε διαρκή επαγρύπνηση» – Γ. Λέντζας: «Δεν χρειάζεται πανικός»

Σε επιφυλακή βρίσκονται από χθες το μεσημέρι η Πολιτική Προστασία των Δήμων Πηνειού και της Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν με χαμηλής έντασης βροχόπτωση που σταδιακά έγινε έντονη.

Σε Γαστούνη Βαρθολομιό Τραγανό, Λεχαινά, Ανδραβίδα Βάρδα από τις τρεις το μεσημέρι είχε μειωθεί στο ελάχιστο η κίνηση πεζών και οχημάτων ενώ από τις 6 το απόγευμα η κίνηση στους δρόμους ήταν μηδενική.

Μηχανήματα και προσωπικό των δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης βρίσκονταν από νωρίς σε επικίνδυνα σημεία για να προλάβουν πλημμυρικά φαινόμενα. Οι δήμαρχοι Ανδρέας Μαρίνος και Γιάννης Λέντζας από τα δημαρχεία βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με τους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας και ενημερώνονταν από τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων για την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου.

Σε ετοιμότητα

Το βράδυ της Τετάρτης συνεδρίασε υπό τον δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο το ΣΤΟ του Δήμου Πηνειού. Οι εμπλεκόμενοι φορείς  αναφέρθηκαν σε όλα εκείνα τα σημεία του δήμου που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή όπως η Αγγινάρα, η Μπούκα Γαστούνης, τα δένδρα στο Πεδίο Βολής Παλαιοχωρίου, κάποια σημεία της Γαστούνης και του Βαρθολομιού. Στο ΣΤΟ τονίστηκε ότι Πυροσβεστική, αστυνομία, η Πολιτική προστασία  του δήμου και η εθελοντική ομάδα «Πηνειός» βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ανοιχτή γραμμή

Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Πηνειού σε 24ωρη βάση λειτουργεί από την Πέμπτη έως και το Σάββατο και ώρα 15:00 η Γραμμή Επικοινωνίας 2623360760 στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι κάτοικοι του Δήμου Πηνειού για τυχόν προβλήματα (εισροή υδάτων, πτώση δέντρων, εγκλωβισμοί, διακοπή ρεύματος κλπ) που τυχόν προκύψουν από την αναμενόμενη κακοκαιρία.

Λέντζας: «Όχι πανικός»

«Δεν χρειάζεται πανικός είμαστε σε πλήρη επιφυλακή και με μηχανήματα ιδιωτών και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία» δήλωσε ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.

 

Κλειστή η Κυλλήνη

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης έκλεισε η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχει προκαλέσει στην περιοχή του Ιονίου η κακοκαιρία “Ιανός”.

Οι άνεμοι ανοιχτά της Ζακύνθου έφθανα  έως και τα 8-9 μποφόρ, γεγονός που καθιστούσε αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης.

Όλη η επικαιρότητα