Ηλεία

Επαγγελματίες εστίασης Ηλείας: «Τα νέα μέτρα μας οδηγούν στο λουκέτο»

Εντείνονται οι αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες της εστίασης για τα μέτρα της κυβέρνησης, όσον αφορά τους περιορισμούς εισόδου των πελατών

Οι αντιδράσεις κατά των μέτρων της Κυβέρνησης, από τον κλάδο της εστίασης είναι πάρα πολύ μεγάλες, με τους επιχειρηματίες να τονίζουν ότι αν δεν υπάρξουν αλλαγές θα βρεθούν σε μια ιδιαίτερα δυσχερή θέση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η απόφαση της πολιτείας, να μπορούν να εισέρχονται μέσα στους κλειστούς χώρους εστιατορίων, μπαρ και καφέ, μόνο εμβολιασμένοι ή παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών που θα έχουν κάνει τεστ. Όπως
τονίζουν όλοι οι επιχειρηματίες, με αυτά τα μέτρα θα υπάρξει πολύ μεγάλο πρόβλημα για όλες τις επιχειρήσεις κατά την διάρκεια του χειμώνα, αφού με το κρύο δεν θα μπορεί κανείς να καθίσει έξω και αναγκαστικά όλα τα καταστήματα εστίασης θα πρέπει να δουλέψουν μόνο με εμβολιασμένος, κάτι που θα σημάνει ότι θα έχουν περιορισμένο τζίρο.

Η εφ. «Πατρίς» για μια ακόμη φορά μίλησε με επιχειρηματίες της εστίασης, οι
οποίοι τόνισαν ότι αν δεν αλλάξει η απόφαση της πολιτείας, τότε τα πράγματα θα
είναι πάρα πολύ δύσκολα για αυτούς το χειμώνα και ίσως αναγκαστούν να κλείσουν, αφού με λίγους πελάτες δεν θα μπορούν να βγαίνουν τα έξοδα της επιχείρησης.

Κώστας Τουρής: «Δυστυχώς μας έχει αφήσει η πολιτεία στο έλεος»

Ο Κώστας Τουρής υπεύθυνος της Καφετέριας «Κλεψύδρα» στην Κρέστενα τόνισε για το θέμα. «Θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα όλα τα μαγαζιά της εστίασης όταν αλλάξει ο καιρός και έχουμε κρύο.

Δυστυχώς μας έχει αφήσει η πολιτεία στο έλεος, είμαστε ο μοναδικός κλάδος όπου ζητείται να είναι εμβολιασμένος ο πελάτης για να μπει στο μαγαζί ή να κάνει Rapid test και γενικά προβλέπεται ότι θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα . Εμείς σκεφτόμαστε να αφήσουμε ανοιχτό τον χώρο που κλείναμε με τζάμια για να μπορούν να κάθονται οι πελάτες και να έχουμε και κάποιες σόμπες για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το κρύο. Αν είναι όμως πολύ κρύα η ημέρα, καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Δεν θα μπορούμε να δουλέψουμε όπως θα θέλαμε.

Θα υπάρχουν πάρα πολλοί ανασταλτικοί παράγοντες για να βγει κάποιος, αφού μία οικογένεια που οι δύο γονείς είναι εμβολιασμένοι, αλλά τα παιδιά όχι, θα πρέπει να κάνουν τεστ για να έρθουν στο μαγαζί και φυσικά ο γονιός δεν θα θέλει να πληρώσει τεστ για να συμβεί αυτό.

Μας έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ τα πράγματα και ελπίζω να αλλάξει αυτό και να είναι πολύ μικρό το κόστος, για να μπορεί κάποιος να μπει στο κατάστημα για να πιει τον καφέ του ή το ποτό του. Αλλιώς όλος ο κόσμος που ζει από αυτή τη δουλειά θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Νίκος Μωραΐτης: «Αν δεν γίνουν οι αλλαγές, όλα τα καταστήματα εστίασης θα έχουν μεγάλο πρόβλημα»

Ο κος Νίκος Μωραΐτης υπεύθυνος της καφετέριας FΑΛΕΙΩΝ CAFE-BAR OFFICIAL στην Ζαχάρω ανέφερε και αυτός ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στις επιχειρήσεις εστίασης τον χειμώνα. «Θα είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για μας, αφού θα δουλεύουμε με σαφώς λιγότερους πελάτες.

Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε. Ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα, να διορθωθούν, γιατί θα είναι πάρα πολύ δύσκολος ο χειμώνας για μας. Αν δεν γίνουν αυτές οι αλλαγές, όλα τα καταστήματα εστίασης θα έχουν μεγάλο πρόβλημα. Ήδη τα πράγματα είναι περιορισμένα για μας και αν δεν αλλάξει η απόφαση της πολιτείας δεν θα ξέρουμε τι θα κάνουμε».

Γιάννης Αντωνόπουλος: «Θα πάμε όσο πάμε και θα δούμε τελικά τι θα γίνει»

Ο κος Γιάννης Αντωνόπουλος υπεύθυνος της επιχείρησης «Πιάτσα» στο Άνω Στρέφι στάθηκε και αυτός στις δυσκολίες που θα έχουν οι επιχειρήσεις του κλάδου.

«Σίγουρα θα υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα σε όλες τις επιχειρήσεις της εστίασης. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Θα πάμε όσο πάμε και θα δούμε τελικά τι θα γίνει. Μακάρι να αλλάξει αυτή η νομοθεσία και όσο έρχεται ο χειμώνας να μην είναι τόσο δύσκολα για μας τα πράγματα.

Ίσως να παρθούν και κάποια καλύτερα μέτρα για μας, προκειμένου να μην έχουμε κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Αν δεν αλλάξει πάντως η απόφαση της πολιτείας, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, γιατί ποιος θα καθίσει το χειμώνα έξω με το κρύο.

Αν κάνει κρύο, δεν μπορείς να κάτσεις μέσα στο μαγαζί, θα καθίσεις έξω; Αν δεν μπορούμε να δουλέψουμε κάποια στιγμή, διότι εγώ έχω μικρό χώρο εσωτερικά και αν μας βάλουν αποστάσεις θα γίνει ακόμη πιο μικρός, αναγκαστικά θα κλείσω. Αν βάλεις μέσα στο μαγαζί 15 με 20 άτομα πώς θα αντέξεις; Τι θα πρωτοπληρώσεις;».

Νίκος Παπαδόπουλος: «Αν δεν δουλέψουμε όπως πρέπει να μας ενισχύσει Πολιτεία»

Ο κος Νίκος Παπαδόπουλος υπεύθυνος του Εστιατόριου «Ροτόντα» στον Πύργο ανέφερε πως θα πρέπει να ενισχύσει η πολιτεία τις επιχειρήσεις αν δεν μπορούν να δουλέψουν όπως πρέπει. «Θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα αν δεν αλλάξει κάτι στην απόφαση της πολιτείας. Αναγκαστικά δεν θα μπορούμε να βάλουμε ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Θα δουλεύουμε μόνο με εμβολιασμένους, αφού δεν θα μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο.

Τα πρόστιμα θα είναι πολύ τσουχτερά. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αλλάξει αυτή η απόφαση της πολιτείας και ίσως θα μπορούσαν να μπαίνουν οι πελάτες μέσα στα μαγαζιά, όπως και αλλού, δηλαδή με τεστ. Αυτή τη στιγμή έχει στοχοποιηθεί ένας κλάδος, αυτός της εστίασης και της διασκέδασης και αυτό θα είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για όλους.

Αν δεν μπορούμε να δουλέψουμε όπως θα πρέπει, η πολιτεία θα πρέπει να ενισχύσει οικονομικά τον κλάδο μας, με βάση τον τζίρο που είχαμε πριν από την Πανδημία».

Όλη η επικαιρότητα