Αθλητισμός

Επειός Ήλιδας: Το πανόραμα της Β’ Εθνικής και η συνέχεια

Η πραγματική δράση, τώρα αρχίζει!
ομάδα πόλο

Ολοκληρώθηκαν τα 24 παιχνίδια της 1ης φάσης του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.

Οι 24 ομάδες από όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και ο Επειός Ήλιδας, έπαιξαν ένα τουρνουά κατατακτήριου χαρακτήρα, μοιρασμένο σε τέσσερις ομίλους. Τα αποτελέσματα θα μεταφερθούν στη συνέχεια.

Η πραγματική δράση, τώρα αρχίζει, καθώς από δω και πέρα, θα ξεχωρίσουν οι ομάδες που θα συνεχίσουν, από αυτές που θα πάνε σπίτια τους. Ο Επειός, ελπίζει αυτή τη φορά, χωρίς απουσίες, να μπορέσει να κερδίσει ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Αναλυτικά η κατάσταση:

ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Δημοτικό Νίκαιας)

ΝΟ Σύρου- ΑΟ Πετρούπολης 14-16, Άρης Νίκαιας- Τρίτων Αμαρουσίου 9-6, Άρης Νίκαιας- ΝΟ Σύρου 9-9, Τρίτων Αμαρουσίου- ΑΟ Πετρούπολης 9-11

Η τελική βαθμολογία

1.ΑΟ Πετρούπολης 9

2.Άρης Νίκαιας 4

3.ΝΟ Σύρου 4

4.Τρίτων Αμαρουσίου 0

ΟΜΙΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ (Εθνικό Ηρακλείου)

ΝΟ Καλαμακίου – ΟΦΗ 4-8, ΝΟ Ρεθύμνου- ΡΟΗ 4-15, ΝΟ Ρεθύμνου- ΝΟ Καλαμακίου 8-13. ΡΟΗ- ΟΦΗ 6-6

Η τελική βαθμολογία

1.ΟΦΗ 7

2.ΡΟΗ 5

3.ΝΟ Καλαμακίου 4

4.ΝΟ Ρεθύμνου 0

ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ («Αντώνης Πεπανός», Πάτρα)

ΝΑΟ Κέρκυρας- Επειός Ήλιδας 15-12, ΝΟ Ναυπλίου- ΟΕΑΝΑ Βόλου 14-18, ΝΟ Ναυπλίου- ΝΑΟ Κέρκυρας 11-10, ΟΕΑΝΑ Βόλου- Επειός Ήλιδας 12-9

Η τελική βαθμολογία

1.ΟΕΑΝΑ Βόλου 6

2.ΝΟ Ναυπλίου 6

3.ΝΑΟ Κέρκυρας 6

4.Επειός Ήλιδας 0

ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Εθνικό Ιωαννίνων)

ΠΑΣ Φοίβος- Πύρρος Ιωαννίνων 15-7, ΑΠΣ Οξυγόνο -ΧΑΝΘ 6-10, ΑΠΣ Οξυγόνο- ΠΑΣ Φοίβος 5-15, ΧΑΝΘ- Πύρρος Ιωαννίνων 15-1

Η τελική βαθμολογία

1.Φοίβος 9

2.ΧΑΝΘ 6

3.ΑΠΣ Οξυγόνο 3

4.Πύρρος Ιωαννίνων 0

Η επόμενες φάσεις

Στην επόμενη φάση, θα προηγηθεί κλήρωση. Οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ. Το πρώτο γκρουπ, των «ισχυρών», αποτελούμενο από τις τέσσερις ομάδες που τερμάτισαν πρώτες και οι οποίες θα τεθούν επικεφαλής των τεσσάρων ομίλων. Στο δεύτερο γκρουπ, θα μπουν οι ομάδες οι οποίες τερμάτισαν δεύτερες. Και θα πάνε σε έναν όμιλο η κάθε μία, ακριβώς κάτω από τους επικεφαλής.

Με τον ίδιο τρόπο, θα κατανεμηθούν στους ομίλους και οι τέσσερις ομάδες οι οποίες τερμάτισαν τρίτες. Το τέταρτο γκρουπ, θα περιλαμβάνει τις ομάδες οι οποίες τερμάτισαν τέταρτες. Αυτές οι ομάδες, θα κατανεμηθούν σε έναν όμιλο έκαστη, στην τέταρτη και τελευταία θέση. Όλοι οι όμιλοι και όλες οι ομάδες, θα ξεκινήσουν με μηδέν βαθμούς.

Με την ολοκλήρωση των μεταξύ τους αγώνων ενός γύρου, οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο, θα συγκροτήσουν την τελική οκτάδα. Αφού με σύστημα χιαστί, οι οκτώ ομάδες διαμοιραστούν σε δύο ομίλους, θα προκύψουν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, οι οποίες θα σχηματίσουν μια τετράδα.

Οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο, θα συναντηθούν χιαστί με τις δύο πρώτες του άλλου ομίλου, σχηματίζοντας δύο ζευγάρια, που θα αποτελούν Πλέι Οφ ανόδου.

Οι ομάδες που θα νικήσουν στα μονά αυτά Πλέι Οφ, θα πάρουν την άνοδο για την Α2 και θα συναντηθούν στον τελικό αγώνα, ο οποίος θα αναδείξει τον Πρωταθλητή της Β’ Εθνικής για το 2021.

Όλη η επικαιρότητα