Ηλεία

«Επιδρομές» διαρρηκτών στην περιοχή μεταξύ Χανακίων – Ξυλοκέρας: «Μπουκάρουν» όποια ώρα θέλουν!..

Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές έχουν παραβιάσει την περιουσία του συνταξιούχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου ανάμεσα στις περιοχές Χανάκια και Ξυλοκέρα οι γνωστές παραβατικές ομάδες, βυθίζοντάς τον στην απελπισία μιας και έχει χάσει κάθε αίσθημα ασφάλειας.

Ο άτυχος άνδρας έκανε παράλληλα και έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα και να βρουν μια λύση που θα δώσει τέλος σε αυτή την έντονη παραβατικότητα.

Ειδικότερα, ο γνωστός σε όλους Βασίλης Κωνσταντόπουλος από το διάστημα που εργαζόταν στην ΠΕ Ηλείας ή ως τέως πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Ν.Α. Ηλείας, βίωσε στιγμές που όλοι εύχονται να μη ζήσουν οι περιουσίες τους. Όπως ο ίδιος τόνισε στην «Π», υπάρχει μια ομάδα άκρως παραβατική που είναι υπεύθυνοι για τις τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν στην περιουσία του εντός και εκτός της οικίας του.

Και μπορεί όπως τόνισε να είχαν προειδοποιήσει μερικές μέρες νωρίτερα, ωστόσο δεν τράπηκαν να επιχειρήσουν και πάλι να εισέλθουν στο σπίτι του κ. Κωνσταντόπουλου, αυτή τη φορά όμως με χειρότερα αποτελέσματα από κάθε άλλη φορά μιας και τόσο οι καταστροφές που προκάλεσαν όσο και τα αντικείμενα που άρπαξαν έχουν αξία μεγαλύτερη των 5000 ευρώ.

Τρίτη φορά και… φαρμακερή!

Τις προηγούμενες δυο φορές που οι παραβατικοί ΡΟΜΑ «μπούκαραν» εντός του σπιτιού είχαν αρκεστεί μονάχα να προκαλέσουν ζημιές στα παραθυρόφυλλα και να πάρουν αντικείμενα ευτελούς αξίας. Ωστόσο, η τρίτη φορά όπως φάνηκε ήταν και η πιο «φαρμακερή» για τον κ. Κωνσταντόπουλο. Όχι μόνο προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στα παράθυρα –τα οποία πλέον δεν ανοίγουν– στην προσπάθειά τους να μπουν στο σπίτι, όχι μόνο έκλεψαν οτιδήποτε αντικείμενο αξίας και μη μπορούσαν να κουβαλήσουν, όχι μόνο πήραν κρασί και έσκισαν τα μαξιλάρια στους καναπέδες, αλλά δε δίστασαν και να χτυπήσουν τα σκυλιά-φύλακες που διαθέτει στο κτήμα του ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Όλα όσα πήραν

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο, οι δράστες μπούκαραν από παράθυρο που δε διαθέτει στο εσωτερικό του κάγκελα ασφαλείας και έχοντας γνώση του χώρου ξεκίνησαν το βανδαλισμό τους. Αρχικά πήραν ρούχα και σερβίτσια αξίας από το σύνθετο, ενώ από το ίδιο δωμάτιο δεν άφησαν και τους πίνακες και τα φωτιστικά. Στη συνέχεια βρέθηκαν στο δωμάτιο με τα βαρέλια και ανοίγοντας το ένα εξ αυτών πήραν την ποσότητα που επιθυμούσαν, αφήνοντας το υπόλοιπο ανοιχτό με κίνδυνο να χαλάσει.

Μετά προχώρησαν στο σαλόνι όπου έσκισαν τα μαξιλάρια στους καναπέδες και πήραν όλους τους πίνακες τεράστιας συναισθηματικής αξίας για την οικογένεια του κ. Κωνσταντόπουλου.

Από την κουζίνα πήραν χαρτόκουτα γεμάτα με καινούργια πιάτα, καθώς και σερβίτσια, ενώ τέλος στο μπάνιο βρίσκονταν 7 χαλιά που είχαν πλυθεί πρόσφατα προκειμένου να μεταφερθούν στο σπίτι της οικογένειας στον Πύργο, αλλά πάρθηκαν και αυτά από τους δράστες.

Έκκληση στις αρχές

Απηυδισμένος από όλη αυτή την παρανομία στην οποία δεν μπορεί να μπει οριστικό «φρένο», ο κ. Κωνσταντόπουλος κάλεσε όλες τις αρχές να συντονιστούν και να εντοπίσουν λύσεις στη μάστιγα αυτή. Επιπλέον, υποστήριξε πως όσα μέτρα ασφαλείας και να παρθούν από οποιονδήποτε πολίτη η κατάσταση δε θα βελτιωθεί, ενώ υπογράμμισε πως ουδείς είναι ρατσιστής ή άνθρωπος που θα έκανε κακό αλλά όλοι επιθυμούν την οριστική διακοπή τέτοιων κακόβουλων ενεργειών.  «Δεν μπορεί κάποια κοινωνική μειοψηφία να καταστρέφει περιουσίες και να δημιουργεί προβλήματα σε όλους εμάς που έχουμε δημιουργήσει με χρόνο και κόπο μερικά πράγματα», δήλωσε φανερά αναστατωμένος. Τέλος, είπε πως οι συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες είναι γνωστές και οφείλουν οι αρχές να τις ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα με περιπολίες.

«Θα τα εγκαταλείψουμε»

Έχοντας ζήσει τον ίδιο εφιάλτη τρεις φορές, λογικό και επόμενο είναι να γεννιούνται οι σκέψεις στο μυαλό του κ. Κωνσταντόπουλο για εγκατάλειψη της περιουσίας του προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια του ιδίου και της οικογένειάς του, ωστόσο όλος αυτός ο κόπος και ο χρόνος που έχει δαπανήσει σβήνουν κάθε ίχνος τέτοιας σκέψης. «Όλα τα σπίτια έχουν ρημάξει. Θα τα εγκαταλείψουμε και θα φύγουμε. Δεν αφήνουμε μόνο σπίτια, αλλά περιουσίες ολόκληρες. Είναι τραγική η εικόνα», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Στην περιοχή βρίσκονται αρκετοί αλλοδαποί που γυρνάνε. Χρειάζεται καλύτερη αστυνόμευση. Δεν είμαι ο μοναδικός που έπαθε ζημιές», είπε κλείνοντας.

«Να τιμωρηθούν»

Στο μυαλό του κ. Κωνσταντόπουλου και όλων των συμπολιτών του, όπως είναι λογικό κυριαρχεί ένα βασικό ερώτημα; «Γιατί δεν αντιμετωπίζονται οι συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων σύμφωνα με το γράμμα του νόμου;». Επιθυμία όλων είναι να υπάρχει ίση αντιμετώπιση όταν υποπίπτουν σε κάποιο παράπτωμα και όχι να ευνοούνται από το νομοθετικό σύστημα. «Δεν πρέπει να είμαστε στο έλεος αυτών των ανθρώπων. Κάποια στιγμή η παραβατική συμπεριφορά τους πρέπει να τιμωρηθεί, διότι εγώ όταν παραβαίνω το νόμο ελέγχομαι ενώ αυτοί όχι», τόνισε.

«Θα μπορούσε να έχει σταματήσει»

Από την πλευρά της η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ξυλοκέρας Θεοδώρα Νικολοπούλου τόνισε πως το θέμα των κλοπών στην κοινότητα και στην περιοχή του κάμπου είναι γνωστό αρκετά χρόνια, ενώ εδώ και 10 μήνες που έχει αναλάβει το νέο συμβούλιο σημείωσε πως έχουν σταλθεί τα σχετικά έγγραφα τόσο προς τη Δημοτική Αστυνομία, όσο και προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας. Επεσήμανε δε πως οι περιπολίες ήταν αρκετές το πρώτο διάστημα και πως τελευταία τα περιστατικά έχουν αυξηθεί και πάλι, εκτιμώντας πως η Αστυνομία είναι γνώστης των ατόμων που προκαλούν όλα αυτά τα περιστατικά και αν επιθυμούσε θα μπορούσε να το έχει σταματήσει.

Όσον αφορά το θέμα των αλλοδαπών στην περιοχή, η κ. Νικολοπούλου έχει απευθυνθεί προς τον εισαγγελέα Πύργου με σχετικό αίτημά της και έχει ξεκινήσει προανακριτική, μιας και όχι μόνο δεν προσφέρουν αίσθημα ασφάλειας προς τους κατοίκους του χωρίου και υπάρχουν φθορές της αγροτικής κυρίως εργασίας, αλλά αποτελούν παράλληλα υγειονομική βόμβα την περίοδο που διανύουμε και ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει και αυτό να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην περιοχή. Επιπλέον, σημείωσε πως οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί έρχονται στην κοινότητα με το μεσάζοντά τους από την περιοχή του Κάμπου και δεν απασχολούνται από τους κατοίκους της περιοχής.

Ομάδα για ελέγχους

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει πολλάκις «χτυπηθεί» από τις μειονότητες αυτές, όπου πέρα από την κλοπή σημαντικών σε αξία αντικειμένων, προκαλούν παράλληλα και τεράστιες φθορές στις περιουσίες. Τι και αν έχουν υπάρξει συλλήψεις και έχουν ταυτοποιηθεί πολλάκις τα στοιχεία των δραστών; Δε φαίνεται να αποτελεί αυτό εμπόδιο στην παράνομη δραστηριότητά τους, προκαλώντας αγανάκτηση στους κατοίκους. Μοναδική λύση όπως όλα δείχνουν, είναι οι συνεχείς προληπτικοί έλεγχοι σε καταυλισμούς που θα αναγκάσουν τους δράστες να περιορίσουν το κακόβουλο έργο τους.

Όλη η επικαιρότητα