Ανακοινώσεις Patrisnews Αποδράσεις Ηλεία

Επιλογές Ηλείας 2020: Μυστικά & Κάστρα με θέα το Ιόνιο!

Ακούστε το άρθρο
Πάντα έχουμε λόγους για να προβάλλουμε να επιλέγουμε και να αγαπάμε την Ηλεία.
Όχι μόνο επειδή είναι το σπίτι μας αλλά επειδή έχει την ικανότητα να ξαφνιάζει να προσφέρει εικόνες και ξεχωριστές εμπειρίες σε πολιτισμό σε ιστορία σε τοπία σε προϊόντα σε πολλά.
Οι παραπάνω σκέψεις μου δημιουργήθηκαν στις αρχές Ιουλίου την ώρα που επισκεπτόμουν τοποθεσίες για να συλλέξω υλικό για τις φετινές Επιλογές.
Περιοχές που είχα επισκεφτεί στο παρελθόν εξακολουθούσαν να με εκπλήσσουν ευχάριστα και να μου δημιουργούν την επιθυμία για περαιτέρω εξερεύνηση και θαυμασμό.
Έτσι από το Κουνουπέλι μέχρι τη Νέδα και από το λιμάνι του Κατακόλου μέχρι τον Αστρά και την Θεισόα, βρήκα 1000 και 2 λόγους για να σας παροτρύνω φέτος να επισκεφτείτε και να μάθετε μερικά από τα μυστικά της.
Πόσοι από εσάς έχετε επισκεφτεί νυχτερινές ώρες το φράγμα του Πηνειού και τη θέση Πούσι; Πόσοι από εσάς ξέρετε ότι το δάσος της Φολόης είναι μοναδικό στα Βαλκάνια; Πόσοι έχετε προσκυνήσει την Παναγιά Πλατυτέρα που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα; Ναι, τη Φραγκαβίλλα εννοώ.
Πόσοι αλήθεια γνωρίζετε ότι ο Επικούριος Απόλλωνας είναι το πρώτο στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO το 1986; Την επόμενη χρονιά εντάχθηκαν η Ακρόπολη και οι Δελφοί, ενώ η Αρχαία Ολυμπία το 1989. Πόσοι έχετε πάει στη Μοφκίτσα;
Οι φετινές Επιλογές της Ηλείας είναι του βουνού και της θάλασσας είναι διδακτικές καλοκαιρινές μέχρι και μεθυστικές, γιατί σας παρουσιάζουμε και κρασιά από τα Οινοποιεία της εύφορης γης μας.
Ελάτε λοιπόν όλοι μαζί να στηρίξουμε την Ηλεία μας που μας δίνει τόσους λόγους για να τη θαυμάζουμε γιατί αυτή είναι η ρίζα μας και εμείς είμαστε τα κλαδιά της.
Νάντια Μανιάτη
Υπεύθυνη ύλης & Συνεντεύξεων – Δημοσιογράφος της εφ. «Πατρίς»

by MULTI PRODUCTIONS 

Όλη η επικαιρότητα