Ηλεία

«Επιστρέφει» στον δήμο Ήλιδας το παλαιό κτίριο ΤΕΙ…

Το Εδαφολογικό Εργαστήριο της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας θα συνεχίσει να λειτουργεί στο χώρο του.

Τις κτιριακές εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν το πρώτο Τμήμα ΤΕΙ στην Αμαλιάδα στην είσοδο της πόλης, «επιστρέφει» πλέον στον δήμο Ήλιδας το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το κτίριο, στις πρώην αποθήκες ΑΣΟ φιλοξένησε το πρώτο Τμήμα ΤΕΙ Εμπορίας & Διαφήμισης από το 2004 και είχε παραχωρηθεί με προγραμματική σύμβαση στο τότε ΑΤΕΙ Πατρών και μετέπειτα Πανεπιστήμιο Πατρών.

Μετά από πρόσφατα αίτημα του δήμου Ήλιδας το Πρυτανικό Συμβούλιο διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη χρήσης των χώρων του κτιρίου για την ακαδημαϊκή λειτουργία του Τμήματος Γεωπονίας, το οποίο έτσι κι αλλιώς λειτουργούσε στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στην περιοχή του υδατόπυργου.

Ωστόσο, το Εδαφολογικό Εργαστήριο της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας θα συνεχίσει να λειτουργεί στο χώρο του.

Πάντως, τα υλικά που ανήκουν στο Πανεπιστήμιο θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του κεντρικού κτιρίου του  Τμήματος Γεωπονίας Αμαλιάδας για «ασφαλή αποθήκευση» και «χρήση για όταν και  όπου κριθεί αναγκαίο»…

Μεταξύ άλλων  στην σχετική απόφαση τονίζεται ότι: «θα δρομολογηθούν οι κατάλληλες διαδικασίες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πατρών ώστε άμεσα -εντός μηνός- να απομακρυνθούν τα πάγια και λοιπό εγκατεστημένο υλικό στους προαναφερθέντες χώρους, που χρησιμοποιούταν μέχρι πρότινος από το Τμήμα Γεωπονίας και να μεταφερθούν στο κεντρικό κτήριο του Τμήματος Γεωπονίας όπου και υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι ασφαλούς αποθήκευσης προκειμένου να χρησιμοποιηθούν όταν και όπου κριθεί αναγκαίο.

Ακολούθως αποφάσισε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Ιδρύματος (διακοπή ρεύματος, τηλεφωνικών συνδέσεων, δικτύων κ.λπ.) προκειμένου να αποδοθεί το κτήριο επί των οδών Αντωνίου Πετραλιά & Γ. Παπανδρέου στον Δήμο Ήλιδας σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου».

Όλη η επικαιρότητα