Ελλάδα

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: Μέλη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» μεταξύ των συλληφθέντων

Συνελήφθησαν τρία άτομα μεταξύ των οποίων ένας συνεργάτης του Παλαιοκώστα στην απαγωγή Μυλωνά και ένα άτομο που είχε απασχολήσει τις αρχές από τη δεκαετία του 1990

Σε ένα σημαντικό βήμα όσο αφορά στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ)  προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε αποθήκη στο Κουκάκι.

Στην αποθήκη βρέθηκε σημαντική ποσότητα εκρηκτικών και Καλάσνικοφ.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικών διεξάγεται σε μία αποθήκη και σε 4 σπίτια.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β) συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Ειδικότερα, χθες, έγινε έφοδος σε αποθήκη στην οδό Αναστασίου Ζήνη 16, όπου βρέθηκαν πολλά εκρηκτικά για κατασκευή βομβών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Την αποθήκη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, νοίκιαζε ο ένας από τους δύο άνδρες, ο οποίος είχε κατηγορηθεί παλαιότερα και ως συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ σε σπίτι, όπου ακολούθησε έρευνα, συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας -επίσης γνώριμος της Αστυνομίας- και η φίλη του, καθώς βρέθηκαν δύο πιστόλια. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άνδρες κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Αυτήν την ώρα πραγματοποιούνται τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες, με την ολοκλήρωση των οποίων θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι η υπόθεση συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση που δρα στην Ελλάδα και αναζητούνται στοιχεία για την ταυτότητα της.

Πάντως, η γιάφκα εντοπίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιείται για την  (ΟΛΑ).

Η ΟΛΑ είχε χτυπήσει στον ΣΚΑΪ

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» είχε αναλάβει μεταξύ άλλων την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΪ .

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα