Ποδόσφαιρο

ΕΠΟ: «Κλείδωσε»… η υποψηφιότητα Ζαγοράκη!

Προς τη σωστή κατεύθυνση λένε  για  την υποψηφιότητα οι Ηλείοι παράγοντες, Κ. Παλούμπης, Π. Γκογκάκης, Αλ. Κωστόπουλος και Αν. Γκιόκας !

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι ζυμώσεις για τις εκλογές της ΕΠΟ που είναι προγραμματισμένες για τις 19 Φεβρουαρίου, με το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΠΟΡ FM να έχει κλειδώσει πλέον οριστικά.

Ο Ευρωβουλευτής και πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 θα είναι ο υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της Ομοσπονδίας, αφού φαίνεται να έχει πλέον την στήριξη των Big 4 του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φαίνεται λοιπόν, ότι και οι τελευταίες αμφιβολίες που υπήρχαν από την πλευρά της ΑΕΚ έχουν καμφθεί και πλέον ο Ζαγοράκης, έχοντας τη στήριξη των «μεγάλων» και της Κυβέρνησης θα είναι ο υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ που θα πραγματοποιηθούν σε λιγότερο από ένα μήνα. Το πρωθυπουργικό γραφείο και άνθρωποι κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά όχι ο ίδιος ο πρωθυπουργός όπως γράφτηκε, μετέφεραν στον «Ζαγόρ» την επιθυμία που εκφράζεται, με τον ίδιο να είναι έτοιμος για την αλλαγή σελίδας της ΕΠΟ.Όπως πλέον είναι κατανοητό, αποσύρεται η υποψηφιότητα Ψαρόπουλου, αφού εκτός των άλλων υπάρχει και ζήτημα ορίου ηλικίας με βάση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Ακόμα ένα ζήτημα, ίσως το πιο σημαντικό μετά την υποψηφιότητα Ζαγοράκη, είναι τι μέλλει γενέσθαι με τους νυν συμβούλους της ΕΠΟ που εκπροσωπούν τις Ενώσεις. Το παρασκήνιο είναι έντονο και οι ζυμώσεις αρκετές και μένει να δούμε από τα υπάρχοντα πρόσωπα, αν θα υπάρχουν κάποια που θα στελεχώσουν το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Η  «Πατρίς – σπορ» μίλησε  με αφορμή την υποψηφιότητα Ζαγοράκη  με παράγοντες του Ηλειακού  Ποδοσφαίρου, που χαιρετίζουν  με ικανοποίηση αυτό το ενδεχόμενο:

ΚΩΣΤΑΣ  ΠΑΛΟΥΜΠΗΣ (Γεν. Αρχηγός ΠΑΟΒ):

«Πιστεύω πως  θα ασχοληθεί  με την ξεχασμένη  Γ΄ εθνική»

 

«Η  υποψηφιότητα του άλλοτε αρχηγού της  Εθνικής Ελλάδας Θοδωρή Ζαγοράκη,  δίνει άλλον αέρα στην ΕΠΟ, ανεβάζει  το κύρος της ομοσπονδίας, και  φυσικά  η ΕΠΟ καταξιώνεται στην FIFA  και  την OYEFA! Άλλωστε στις περισσότερες χώρες του κόσμου, όχι μόνο της Ευρώπης,  οι πρόεδροι των ομοσπονδιών  άλλα  ΕΠΟ,  έχουν  παλαίμαχους  παίκτες  στην προεδρία τους!  Άραγε γιατί και εμείς!  Θέλω να πιστεύω,  πως  θα είναι ο πρόεδρος που θα ασχοληθεί επιτέλους  με την ξεχασμένη Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ, αλλά και με το ξεχασμένο γενικώς  ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!  Έφτασε η ώρα ένας  άνθρωπος  που έχει  υπηρετήσει  το ποδόσφαιρο από παιδί , επιτέλους  να το αλλάξει, ξεινώντας από χαμηλά, κάνοντας μια νέα επανεκκίνηση»!

ΠΑΝΟΣ  ΓΚΟΓΚΑΚΗΣ(Γεν. Αρχηγός  Νίκης Τραγανού):

«Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση υ  επιλογή Ζαγοράκη»!

 

«Όλοι  γνωρίζουμε ποιος  είναι  αρχηγός Θοδωρής Ζαγοράκης, σηκώνοντας το κύπελλο  στην Πορτογαλία το 2004  με τους συμπαίκτες του, έκανε  όλη την Ελλάδα να κλάψει! Από τη στιγμή δε που έχει  τη στήριξη  των 4  μεγάλων ομάδων του  Ελληνικού  Ποδοσφαίρου  όπως λέγεται, η υποψηφιότητα αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση! Και όχι  μόνο αυτό! Αυτός ο άνθρωπος είναι μια ευκαιρία , έτσι ώστε επιτέλους να αλλάξει το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, ξεφεύγοντας από το κατεστημένο! Καθώς  το γνωρίζει από τα «σπλάχνα» του, και μπορεί να ξεκινήσει την επανεκκίνηση του χώρου, από το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, δίνοντας έμφαση στα ταλέντα της χώρας μας! Είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη, αν  θέλουμε να έχουμε  μέλλον στο ποδόσφαιρο μας, ιδίως τώρα, μετά από δυο καραντίνες»!

ΑΛΕΞΗΣ  ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (Γεν. Αρχηγός Ξενοφώντα Κρεστένων):

 «Η ποιο  λογική και η ποιο σωστή  επιλογή   για την ΕΠΟ»:

 

«Επιτέλους, ήρθε και σε εμάς η ώρα να γίνουμε Ευρώπη… και στην ΕΠΟ, και όχι μόνο! Καθώς όπως  γνωρίζεται,  στις περισσότερες χώρες του κόσμου, όχι μόνο της Ευρώπης,  οι πρόεδροι των ομοσπονδιών  ,  είναι  παλαίμαχοι   παίκτες  υψηλού βεληνεκούς στην προεδρία τους!  Και ο Θοδωρής Ζαγοράκης  στην παρούσα φάση, είναι η ποιο λογική και η ποιο σωστή  επιλογή για την ΕΠΟ!  Αν  μάλιστα τον αφήσουν…, και έχοντας ήδη  τη στήριξη των τεσσάρων μεγάλων ομάδων του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο, εκεί που αυτό πονά!  Αυτό άλλωστε προσδοκούμε και εμείς οι ερασιτέχνες παράγοντες, ιδίως μετά από αυτή τη δεύτερη καραντίνα που βιώνουμε! Γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει μέλλον στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο!  Είναι  καιρός  να γίνει μια νεα επανεκκίνηση, που την εχει ανάγκη το ποδόσφαιρο, και  ο Θοδ. Ζαγοράκης , όπως το 2004  στην Πορτογαλία με την Εθνική, μπορεί να δώσει  το έναυσμα»!

ΑΝΔΡΕΑΣ  ΓΚΙΟΚΑΣ (Πρόεδρος  Αλφειού Επιταλίου):

«Η καλύτερη  κίνηση  στην παρούσα φάση»!

 

«Σίγουρα η υποψηφιότητα του  αρχηγού της  Εθνικής μας το 2004  στην Πορτογαλία, θεωρώ πως είναι στην παρούσα φάση η καλύτερη κίνηση! Πέρα από το γεγονός  ότι  αυτός και η παρέα του μας έκαναν υπερήφανους ως Έλληνες, είναι  ένας  καθαρός και άφθαρτος στο χώρο του ποδοσφαίρου παράγοντας, που μπορεί να πάρει και την ΕΠΟ  στις  πλάτες του, καθώς και γνώσεις  γύρω από το ποδόσφαιρο έχει, και το βασικότερο, έχει όραμα, καθώς είναι γεννημένος νικητής! Θέλω δε να πιστεύω, πως θα αποφύγει τα λάθη των προκατόχων του, ξεκινώντας την αναγέννηση του Ποδοσφαίρου μας από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες! Άλλωστε στην φάση που βρισκόμαστε μετά και την δεύτερη καραντίνα, αν θέλουν να υπάρχει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει  να το βοηθήσουν. Διαφορετικά  θα είμαστε μια από τα ίδια, και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα αργοπεθαίνει»!

Όλη η επικαιρότητα