ΕΠΣ Ηλείας

ΕΠΣ Ηλείας: Το παρασκήνιο της απόφασης για τις 16 ομάδες

Με 16 ομάδες και την άνοδο μόνο της Δάφνης Ανδραβίδας θα διεξαχθεί τελικά το νέο πρωτάθλημα της Α1 αφού τα κενά που προέκυψαν μετά τις αποχωρήσεις των Ολυμπιακού Ζαχάρως, ΑΠΟ Κουρτεσίου και Νέου Κόροιβου Κατσαρού αναπληρώθηκαν κατά το 1/3 και έτσι Εθνικός Γερακίου και Λευκός Αστέρας Σκουροχωρίου που ήταν οι επόμενοι επιλαχόντες έχασαν κάθε πιθανότητα να ανέβουν στην μεγάλη κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Ε.Ε. της ΕΠΣ Ηλείας πάντως την περασμένη Τετάρτη δεν έλειψαν οι διαφωνίες και οι διαφορετικές απόψεις αφού ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗ, Ανδρέας Νικολακόπουλος πρότεινε να ανέβουν στην Α1 όσες ομάδες χρειαζόταν για να καλυφθούν οι τρεις κενές θέσεις, δηλαδή εκτός από τη Δάφνη και ο Εθνικός Γερακίου και ο Λευκός Αστέρας Σκουροχωρίου προκειμένου να τηρηθεί κατά γράμμα η προκήρυξη που έκανε λόγο για πρωτάθλημα με 18 ομάδες για την σεζόν 2020-2021.

Αντίθετα, η πρόταση της Επιτροπής, ήταν να έχουμε μείωση των ομάδων από 18 σε 16 και να ανέβει μόνο η Δάφνη. Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και πέρασε η πρόταση της Επιτροπής με ψήφους 7-1 (απουσίαζαν τρία μέλη της), καθώς μειοψήφησε ο Νικολακόπουλος, ο οποίος ζήτησε η θέση του και τα όσα είπε, να γραφούν στα πρακτικά πριν τα υπογράψει.

Μια άλλη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι εκτός από την άνοδο και των τριών, αλλά επίσης απορρίφθηκε ήταν το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 15 ομάδες, δηλ. αφού δεν να ανέβουν Γεράκι και Σκουροχώρι, να μην ανέβει ούτε η Δάφνη και ως εκ τούτου να μην συμπληρωθούν καθόλου τα κενά.

Όλη η επικαιρότητα