ΕΠΣ Ηλείας

ΕΠΣ: Κλήρωση ή μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική;

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά την διάρκεια της τελευταίας της συνεδρίασης ήταν και το κομμάτι που έχει να κάνει με την συνέχιση των τοπικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ σε όλη την χώρα χωρίς ωστόσο να παρθεί οριστική απόφαση.

Όπως και να έχει όμως, η Διοργανώτρια θα ζητήσει από τις ενώσεις τη γνωστοποίηση «πρωταθλητών» ή καλύτερα να πούμε ομάδων που θέλουν να αγωνιστούν στην Γ’ Εθνική της σεζόν 2021-22 καθώς υπάρχουν ομάδες που έχουν τη δυνατότητα και επένδυσαν σε μια άνοδο θα πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να προβιβαστούν. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα – πρόσκληση σε ομάδες που θέλουν να αγωνιστούν την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Γ’ Εθνική να το δηλώσουν. Αν αυτές οι ομάδες είναι περισσότερες από ότι προβλέπει η προκήρυξη τότε ή θα διεξαχθεί κλήρωση ή θα γίνει κάποιο μίνι τουρνουά η αγώνας μπαράζ για αν αναδειχθεί η ομάδα που θα ανέβει.

Η «Πατρίς σπορ» ζήτησε την γνώμη των προπονητών των τεσσάρων πρώτων ομάδων της Α1 για τα δύο αυτά ενδεχόμενα.

ΑΝΔΡΕΑΣ  ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΣ(Προπονητής Πανηλειακού):  «Θέλουμε  την άνοδο και έχουμε δουλέψει για αυτό!»

«Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να βγει πρωταθλητής  γιατί  θα είναι κρίμα να χάσουμε μια θέση ακόμα, κάνοντας βεβαίως και την ευχή, να παραμείνουν στη Γ’ Εθνική, ο ΠΑΟΒ και ο Αίας Γαστούνης. Μακάρι λοιπόν να βγει  πρωταθλητής γιατί το έχει ανάγκη το ηλειακό Ποδόσφαιρο! Άλλωστε εμείς ως Πανηλειακός  θέλουμε την άνοδο και την επιστροφή της ομάδας μας στη Γ΄ εθνική, και έχουμε δουλέψει αρκετά για αυτό, κάνοντας από την αρχή τον προγραμματισμό μας!  Άλλωστε από την ώρα που έγινε η διακοπή του πρωταθλήματος, ο Πανηλειακός έχει τον πρώτο λόγο, ως πρώτος  που  ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή! Επιπλέον έχει και μια ιστορία   και θα έλεγα πως δικαιωματικά του ανήκει η άνοδος!  Όμως  εμείς  είμαστε δεκτικοί σε ότι αποφασίσει η διοργανώτρια αρχή, ερμηνεύοντας φυσικά τις εντολές της ΕΠΟ!  Θέλω  να πιστεύω  πως σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει κλήρωση όπως  πέρυσι στο θεσμό του κυπέλλου, αλλά ένα μίνι τουρνουά ανάμεσα στις τέσσερις  έως τώρα πρώτες  ομάδες της  βαθμολογίας, αν φυσικά θέλουν όλες να διεκδικήσουν την άνοδο! Από εκεί και πέρα θα πρέπει η ΕΠΣΗ να θεσπίσει και κάποιους κανόνες για αυτά τα μπαράζ και το μίνι πρωτάθλημα: Για παράδειγμα ο πρώτος της βαθμολογίας  έως τώρα, να ξεκινήσει αυτά τα ματς με ένα βαθμολογικό μπόνους, και φυσικά να μετρήσουν τα μεταξύ μας ματς που έχουν γίνει!  Φυσικά  θα  πρέπει η ΕΠΣΗ να μας δώσει και τον απαιτούμενο χρόνο προετοιμασίας, έτσι ώστε μετά από μια τόσο μακρά αποχή από τα γήπεδα, να μπορέσουμε να εμφανιστούμε  στα ματς αυτά  έχοντας βρει κάποιο ρυθμό, και έχοντας μπει στην κανονικότητα της ζωής μας»

ΑΛΕΞΗΣ  ΓΑΛΑΝΗΣ (Προπονητής Νίκης Τραγανού): «Πρέπει οπωσδήποτε να βγει πρωταθλητής»

«Από την αρχή ήμουν κατηγορηματικός, ότι θα πρέπει να βγει πρωταθλητής στην Ηλεία! Άλλωστε ο πρωταθλητής βγαίνει πάντα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά  όπως έγινε πέρυσι, ιδίως στο θεσμό του κυπέλλου! Έτσι λοιπόν η ΕΠΣΗ εκτελώντας τις εντολές της ΕΠΟ, και αφού ρωτήσει τις τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα μίνι τουρνουά ανάδειξης πρωταθλητή! Θεσπίζοντας όμως  και κάποιους κανόνες, ανάλογα βέβαια με την υπάρχουσα βαθμολογία την ώρα της  διακοπής των πρωταθλημάτων στις αρχές Νοεμβρίου, αλλά και μετρώντας  όσα ματς έχουν γίνει, ανάμεσα στις τέσσερις  αυτές  ομάδες! Μόνο έτσι θα υπάρχει μια αξιοκρατική αναδείξει πρωταθλητή, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία έστω και  για λίγο, στον Ηλείο φίλαθλο να θυμηθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο,  που κοντεύει να ξεχάσει!»

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΛΑΓΟΣ(Προπονητής Αστέρα Αμαλιάδας): «Ο πρωταθλητής  βγαίνει στο γήπεδο!»

«Από την στιγμή που φτάσαμε ως εδώ και δεν υπάρχει πλέον ελπίδα καμία να συνεχιστεί το πρωτάθλημα από εκεί που έχουμε  σταματήσει, είναι καλό να βγει πρωταθλητής στην Α1!  Για τον απλούστατο λόγο, να μην χαθεί καμιά θέση από το ηλειακό ποδόσφαιρο που την έχει ανάγκη! Βέβαια αυτό θα είναι κάτι το πρωτόγνωρο για όλους εμάς που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, αλλά τι να κάνουμε καθώς άλλοι  αποφασίζουν δυστυχώς για εμάς! Βέβαια ο πρωταθλητής αυτός θα βγει ύστερα από πολύ λίγους αγώνες, αλλά  τουλάχιστον θα βγει στο γήπεδο, αξιοκρατικά, και όχι στα χαρτιά!  Το σίγουρο όμως  είναι ότι πρέπει να αναδεχθεί πρωταθλητής, και η ΕΠΣΗ , βάζοντας κάποιους κανόνας και όχι κλήρωση όπως πέρυσι στο θεσμό του κυπέλλου, να προχωρήσει σε αυτό!  Εμείς βέβαια ως Αστέρας δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα αν θα λάβουμε μέρος, αλλά θεωρώ, πως η διοίκηση δεν θα πει όχι στις απαιτήσεις των παικτών μας που τους λείπει πολύ το ποδόσφαιρο! »

ΝΤΕΓΙΑΝ  ΜΙΛΟΣΕΣΚΙ (Προπονητής Ξενοφώντα Κρεστένων): «Όχι πρωτάθλημα στα χαρτιά!» 

«Από την στιγμή που δεν μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα  της Α1 κατηγορίας από εκεί που διακόπηκε, κάτι πρέπει να γίνει και ο πρωταθλητής να βγει στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά. Άλλωστε θα είναι κρίμα για την διοργανώτρια αρχή αλλά και το Ηλειακό Ποδόσφαιρο, να χάσει μια ακόμα θέση από τη Γ΄ εθνική της επομένης περιόδου. Βέβαια αυτό θα είναι κάτι  το πρωτόγνωρο για όλους εμάς, αλλά αν παίξουμε πλέι – οφ ανόδου φυσικά και ο ιστορικός Ξενοφών Κρεστένων θα λάβει μέρος με όλες του τις  δυνάμεις!  Άλλωστε δεν μπορείς να πεις στα παιδιά ότι δεν θα πάρουμε μέρος!  Φυσικά και η ΕΠΣΗ σε αυτό το μίνι τουρνουά όσων πάρουν  μέρος , θα πρέπει να βάλει κάποιους  κανόνες, δίνοντας έστω στον πρωτοπόρο έως τώρα Πανηλειακό, ένα μικρό  προβάδισμα!»

Όλη η επικαιρότητα