WEB tv Ηλεία

Εργοστάσιο Μπράτη: Ο ορισμός της λεηλασίας με 500.000 ζημιά – Διαρρήκτες ξήλωναν και φόρτωναν επί μια εβδομάδα

Ακούστε το άρθρο

Χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, επί μία εβδομάδα συμμορία ρομά λεηλατούσαν το εκτός λειτουργίας εργοστάσιο κεντημάτων-ενδυμάτων «Μπράτη Χρυσούλα-Χούνoς Διονύσιος» στο Βαρθολομιό και κατάφεραν να αφαιρέσουν μηχανολογικό εξοπλισμό, επώνυμα ενδύματα και κεντήματα αξίας τουλάχιστον 500.000 ευρώ!

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή το πρωί του περασμένου Σαββάτου 14 Νοεμβρίου όταν περαστικός παρατήρησε κινητικότητα στο χώρο του κλειστού εδώ και 20 μήνες εργοστασίου, ειδοποίησε την οικογένεια Μπράτη και εκείνη με τη σειρά της την Αστυνομία.

«Ο άνθρωπος είδε 8-9 άτομα να μεταφέρουν κούτες στο πίσω μέρος του εργοστασίου και να τις τοποθετούν σε μεγάλα αυτοκίνητα» δήλωσε εξοργισμένος και συγκλονισμένος ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Μπράτης δημιουργός του υπερσύγχρονου εργοστασίου τόσο από πλευράς μηχανολογικού εξοπλισμού όσο και κτιριακών υποδομών.

Οι ρομά πρέπει να δρούσαν τουλάχιστον μια εβδομάδα. Διάλεγαν κεντήματα, διέλυαν εξαρτήματα από μηχανήματα και αυτοκίνητα, μετέφεραν σε φορτηγά κομπρεσέρ αέρος και ότι άλλο αξίας αντικείμενο υπήρχε στους χώρους του εργοστασίου, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης.

Μάλιστα αφαίρεσαν από σφραγισμένο χώρο,  πίνακες και κοσμήματα, προσωπικά αντικείμενα της οικογένειας Μπράτη, τα οποία ο κ. Άγγελος τα είχε μεταφέρει εκεί λόγω σεισμού! «Δεν σεβάστηκαν απολύτως τίποτα!» λέει εξοργισμένος.

Και νέα απόπειρα!

Σύμφωνα με τον κ. Άγγελο Μπράτη,  κάποιοι επεχείρησαν και την επομένη της ανακάλυψης της διάρρηξης-λεηλασίας να εισέλθουν και πάλι στο κτίριο και να συνεχίσουν τη λεηλασία. «Αυτό δείχνει το θράσος των παραβατικών ομάδων γιατί ξέρουν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι», δηλώνει ο κ. Μπράτης.

Δήλωση Άγγελου Μπράτη

Ο άνθρωπος που δημιούργησε το εργοστάσιο ο κ. Άγγελος Μπράτης δήλωσε: «Την  νύχτα  που  όλοι  ηρεμούν, οι Ρομα χτυπούν. Ενημερωθήκαμε το Σάββατο περί ώρα 8 π.μ (με τον ήλιο) πως το εργοστάσιο κεντημάτων μας δέχεται θρασύτατη επίθεση από πλήθος ρομα. Η δε αυτή επίθεση συνεχίζει και γίνεται σε αμείωτο βαθμό πλέον κάθε μέρα. Στο εργοστάσιο δεν έγινε απλώς μια κλοπή η αποτίμηση της οποίας ανέρχεται περίπου στις 500.000 ευρώ. Δεν έγινε μόνο αυτό. Η επίθεση έγινε από οργανωμένη σπείρα ρομα που πιθανόν καθοδηγείται από συγκεκριμένο άτομο. Έγινε βανδαλισμός του χώρου ,ενός εργοστασίου που για έμενα και την οικογένεια μου αποτέλεσε και αποτελεί το τέταρτο μέλος της οικογενείας μας. Και για όσους έχουν συνεργαστεί μαζί μου το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Δυστυχώς  ζούμε σε μια εποχή που υπάρχουν νόμοι οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν εφαρμόζονται. Προκαλεί η αδιαφορία και ο ρυθμός με τον οποίο αντιμετωπίζονται υποθέσεις άλλες μεν απλές αλλά συνάμα πολύ σημαντικές ,άλλες δε κακουργηματικού χαρακτήρα ,για τις οποίες η δικαιοσύνη εξαιτίας της χαλαρότητας του νόμου και για το λόγο ότι δεν έχει τον κατάλληλο αριθμό δικαστικών λειτουργών, λειτουργεί με ρυθμούς χελώνας. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι όταν πλέον τελεσιδικήσουν υποθέσεις, ο καταγγέλλων να έχει πια αποβιώσει. Αναβολές ,αναβολές ,αναβολές. Χορτάσαμε! Όλοι όμως γνωρίζουν ότι οι ευθύνες για τα κοινωνικά προβλήματα όπως αυτό αλλά και για τον τρόπο που λειτουργεί η Δικαιοσύνη είναι σχεδόν αποκλειστικά πολιτικές ,απαιτούν μέτρα πρόληψης. Η Δικαιοσύνη δεν θα πρέπει να εκβιάζεται ,να απειλείται ,να τρομοκρατείται ή να φιμώνεται. Ο φόβος καταγγελιών σε κάθε επίπεδο ιεραρχίας επισκιάζει κάθε καλή πρόθεση που ενδεχομένως να υπάρχει.

Η Ελληνική Αστυνομία παρά τις προσπάθειες λίγων παρουσιάζει ολιγωρία λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και κακού συντονισμού των μελών της. Θα πρέπει η πολιτεία να παρέμβει καταλυτικά και να λάβει μέτρα με σκοπό την πάταξη του εγκλήματος. Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην αγαπαει την χώρα του και ολοι οι νομοταγείς  πολίτες θα πρεπει να συμφωνήσουμε και θα πρέπει να πιέσουμε την εκαστοτε εξουσία να αγνοήσει το πολιτικό κόστος  και να εφαρμόσει  δραστικά μέτρα  για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Συμπολίτες  μας οι οποίοι έχουν υποστεί σε μικρότερο βαθμό ληστείες, απειλές, εκβιασμούς τραυματισμούς, θανάτους θα πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά απέναντι στην εγκληματικότητα , καθώς αποτελεί ένα ζήτημα ίσως πιο διαχρονικό και παράλληλα πιο επίκαιρο από ποτέ. Με ευχολόγια και με το να είμαστε και με τον δικαστή και με τον κλέφτη η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Εύχομαι να είμαι το τελευταίο θύμα.»

Δήλωση Δήμητρας Μπράτη

Η κόρη του κ. Άγγελου Μπράτη, κ. Δήμητρα Μπράτη ελεύθερη επαγγελματίας, αναφέρει σε ανάρτησή της στο f/b: «Tην νύχτα (..και νωρίς τις πρωινές ωρες) που όλοι ηρεμούν, οι Ρομά χτυπούν. Το Σάββατο ενημερωθήκαμε πως η επιχείρηση μας λεηλατήθηκε βάναυσα. Όταν το θράσος περισσεύει έχουμε φαινόμενα παραβατικότητας που φθάνουν στο σημείο να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Το σοκαριστικό είναι ότι έχουν αποθρασυνθεί οι πάντες λόγω της ατιμωρησίας και μπορούν να επιτεθούν σε οποιονδήποτε, χωρίς φόβο γνωρίζοντας πως την άλλη μέρα θα είναι έξω. Η δε αστυνομία μη έχοντας τα κατάλληλα μέσα χωρίζεται σε δύο στρατοπεδα: Στους λίγους που πραγματικά προσπαθούν και στους πολλούς που παραμένουν απλοί θεατές. Η ατιμωρησία βασιλεύει και οι αρμόδιοι εθελοτυφλούν αναγκάζοντας τον κάθε πολίτη να αναζητήσει τρόπους να προστατεύσει ο ίδιος την περιουσία του και την υγεία του. Δίνουμε το παρόν σαν οικογένεια δηλώνοντας πως θα παλέψουμε με ότι μέσον διαθέτουμε ώστε να προστατεύσουμε οι ίδιοι την επιχείρηση και τους κόπους μας, βιώνοντας καθημερινά σκηνές far west. Αναρωτιέμαι… Ποιος φοβάται ποιον .Οι Ρομά την αστυνομία ή η αστυνομία τους ρομά ;

Υ.Σ: Δεν είναι μόνο οι Ρομά, αλλά και κάθε παραβατικό στοιχείο που εκβιάζει την δημοκρατία μας. Ντροπή και μόνο ντροπή».

Δείτε Φωτογραφίες: 

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» της Πέμπτης 19/11…

Όλη η επικαιρότητα