Ελλάδα

Εστίαση: Προ των πυλών ΦΕΚ για την είσοδο των 12-17 ετών με αρνητικό rapid test

Στο αρχικό ΦΕΚ δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε ανεμβολίαστους της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας

Ανήλικοι 12 – 17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού θα μπορούν να μπαίνουν σε εσωτερικούς χώρους εστίασης με rapid test, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο αρχικό ΦΕΚ για τα μέτρα που αφορούν τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και βάζουν σε «lockdown» τους ανεμβολίαστους, προβλεπόταν πως οι ανήλικοι 12 έως 17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει, δεν θα μπαίνουν σε εσωτερικούς χώρους εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, θα υπάρξει τροποποιητικό ΦΕΚ στο οποίο θα διευκρινίζεται ότι οι ανήλικοι 12 έως 17 ετών θα μπορούν να μπαίνουν στον εσωτερικό χώρο των καταστήματα της εστίασης, με rapid test 48 ωρών.

Επίσης ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέτσος, σε ανάρτησή του στο Facebookεπεσήμανε πως οι ανήλικοι 12 με 17 ετών μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα εστίασης και με rapid test 48 ωρών.

Σε ό,τι αφορά στους ανήλικους 5 – 11 ετών, για την είσοδό τους σε επιχειρήσεις εστίασης, μπορούν να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

Όλη η επικαιρότητα