Ηλεία

Εφύρα: Πήρε φωτιά το Περιφερειακό Ιατρείο – Κινδύνεψε ο αγροτικός ιατρός

Από καθαρή τύχη δεν έχασε την ζωή αγροτικός γιατρός από αναθυμιάσεις  από  την φωτιά  που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα στο Περιφερειακό Ιατρείο Εφύρας Πηνείας, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές, χωρίς να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμπρησμού!

Τα ξημερώματα πρώτος  αντελήφθη την φωτιά ο γιατρός που κοιμούνταν σε διαμορφωμένο χώρο ως δωμάτιο, τον οποίο έσωσε η κίνηση το προηγούμενο βράδυ να κλείσει την εσωτερική πόρτα. Σε διαφορετική περίπτωση θα κινδύνευε από τις αναθυμιάσεις.

Μόλις άνοιξε την πόρτα του δωματίου βρέθηκε μέσα σε αναθυμιάσεις και ένα κατάμαυρο ιατρείο!

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά ενδέχεται να ξεκίνησε από έναν φραγμένο από σφηκοφωλιά (!) ή σκουπιδάκια εξαεριστήρα, με αποτέλεσμα να επεκταθεί στο εσωτερικό του ιατρείου, καταστρέφοντας ιατρικό υλικό, εξοπλισμό και φάρμακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εξαεριστήρας δεν ήταν σε λειτουργία, ενώ κάποιες πληροφορίες «μιλούν» ότι πιθανόν κάποιος έβαλε φωτιά στην σφηκοφωλιά που υπήρχε απ’ έξω στην πλαστική σωλήνα του εξαεριστήρα με αποτέλεσμα να επεκταθεί στο εσωτερικό. Μάλιστα, εντός του ιατρείου, ακριβώς στο σημείο απ΄όπου πέρασε η φωτιά, υπήρχαν εύφλεκτα υλικά, όπως γάζες!

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, όπου το Ανακριτικό Τμήμα διερευνά τα ακριβή αίτια της φωτιάς. Από την πρώτη στιγμή εκεί, και ο δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας και πρώην δήμαρχος Πηνείας κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα και την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι οι ζημιές του Περιφερειακού Ιατρείου Εφύρας είναι μεγάλες τόσο στο εσωτερικό του κτιρίου, το οποίο έχει μαυρίσει, αλλά και σε εξοπλισμό και υλικά. Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, ο κ. Αναγνωστόπουλος επεσήμανε ότι πιθανότατα πρόκειται για εμπρησμό, αν και διευκρίνισε ότι αυτό το εξετάζει αν ισχύει το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Αμαλιάδας.

Όλη η επικαιρότητα