Ηλεία

Ζαχάρω: Γιατρός στόχος «ποντικών» για 4η φορά μέσα σε πέντε χρόνια

Σε απόγνωση ο γιατρός, Μάκης Ρούμπης.

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τέσσερις φορές τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει γίνει στόχος «ποντικών» το λιοστάσι του γιατρού Μάκη Ρούμπη από την Ζαχάρω, ο οποίος πλέον έχει φτάσει σε σημείο απόγνωσης τονίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος να επενδύει κανείς στην γη αφού οι περιούσιες των πολιτών μένουν απροστάτευτες και κάνει έκκληση για καλύτερη αστυνόμευση τουλάχιστον στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Ο κ. Ρούμπος διατηρεί ένα χωράφι στην περιοχή Γούβες Καλίδονας με δέκα στρέμματα ελιές το οποίο στο κέντρο του έχει μια αγροικία όπου φυλά εργαλεία και λοιπά αντικείμενα. Πέριξ του χωραφιού υπάρχει ένα συρματόπλεγμα περίπου 50 μέτρων, το οποίο μια από τις προηγούμενες ημέρες, όταν και επισκέφτηκε το χωράφι είδε να έχει γίνει… φτερά!

Στο ίδιο έργο θεατής, ο κ. Ρούμπης προχώρησε προς το εσωτερικό και όταν μπήκε στην αγροικία είδε να λείπουν σημαντικά αντικείμενα όπως εργαλεία, δεξαμενές και σκάλες ενώ η αναστάτωση στο χώρο ήταν εμφανής.

Το γεγονός μάλιστα πως τα παράθυρα της αγροικίας ήταν παραβιασμένα με συγκεκριμένο τρόπο, τον οδήγησε στο συμπέρασμα πως οι διαρρήκτες έδρασαν μέρα και αναρωτιέται τι θα γινόταν αν ο ίδιος, κάποιο μέλος της οικογένειας του ή περαστικός βρισκόταν εκείνη την στιγμή στο σημείο.

Τα αποτυπώματα μάλιστα στο έδαφος από τα λάστιχα «μαρτυρούν» πως η είσοδος στο οικόπεδο δεν έγινε με βαρύ όχημα γι’ αυτό και ο κ. Ρούμπης – που δηλώνει πως ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλους κατοίκους της γύρω περιοχής – ζητά να γίνει κάτι από πλευράς Αρχών προκειμένου να διαφυλαχτούν οι περιουσίες των πολιτών οι οποίοι από την πλευρά τους θα πρέπει να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά και όχι να σιωπούν.

«Θα πρέπει οι κάτοικοι να ευαισθητοποιηθούν και να καταγγέλλουν τα περιστατικά αυτά στην Αστυνομία προκειμένου να γνωρίζουν και οι ίδιες οι Αρχές ότι υπάρχει πρόβλημα! Είναι η 4η φορά που συμβαίνει αυτό μέσα σε πέντε χρόνια και έχω αρχίσει να πιστεύω πως θα πρέπει να την εγκαταλείψω αυτή την επένδυση με τις ελιές αφού είναι ανασφαλής. Αποδεικνύεται τελικά ότι δεν μπορεί να επενδύσεις σε τίποτα. Χρειάζεται καλύτερη αστυνόμευση στις πιο απομακρυσμένες περιοχές και γιατί όχι η επαναφορά της Αγροφυλακής ή τουλάχιστον κάτι παρόμοιο προκειμένου να προφυλαχθούν οι περιουσίες των ανθρώπων», τόνισε στην εφ. «Πατρίς» οκ. Ρούμπης.

Όλη η επικαιρότητα