Ηλεία

Ζαχάρω: Η ατομική ευθύνη να γίνει ασπίδα για τον κορωνοϊό

Η ανάγκη να διαδοθεί σε όλους η ιδέα της ατομικής ευθύνης και καθένας να φροντίσει προκειμένου να μην υπάρξει κανένα κρούσμα στην περιοχή και διακοπή της διασποράς στους όμορους δήμους, ήταν το βασικό στοιχείο που επισημάνθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποίησαν στο Πνευματικό Κέντρο Ζαχάρως η επιτροπή κατά του κορωνοϊού που έχει δημιουργήσει ο δήμος μαζί με προέδρους κοινοτήτων και ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ανάλυση των δεδομένων της υπάρχουσας κατάστασης όχι μόνο για το δήμο Ζαχάρως που παραμένει σε μηδενικά κρούσματα, αλλά και για το όμορο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων όπου το τελευταίο διάστημα εντοπίζεται σημαντικός αριθμός κρουσμάτων. Επισημάνθηκαν ιδιαίτερα όσα θα πρέπει να προσέξει ο κόσμος κατά το δεύτερο κύμα κορωνοϊού που διανύουμε, έγινε σαφές πως πρέπει να τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα, ενώ έγιναν αποσαφηνίσεις όπου κατέστη δυνατό σε απορίες των παρευρισκομένων σχετικά με μερικά από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία.

Να στηριχθεί το Κ.Υ. Ζαχάρως

Με το τέλος της σύσκεψης, ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή ιδιοκτητών ελαιοτριβείων και προέδρων τοπικών κοινοτήτων και από το ενδιαφέρον που έδειξαν να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον κορωνοϊό και την προστασία τους από αυτόν. Για το Κ.Υ. Ζαχάρως, τόνισε πως η μονάδα αποτελεί κέντρο αναφοράς των τεστ από πλευράς ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και το δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο αξίζει τη στήριξη καθώς θα φροντίσει να προφυλάξει στο μέγιστο βαθμό τους πολίτες των δυο δήμων.

Σε αυτό που στάθηκε περισσότερο ο κ. Αλεξανδρόπουλος ήταν το γεγονός πως οι παρευρισκόμενοι αντιλήφθηκαν το μερίδιο της ατομικής ευθύνης που τους αναλογεί προκειμένου να προφυλάξουν τον εαυτό τους και τους συμπολίτες τους. Εστίασε επιπλέον στην καλή τύχη και την εξαιρετική οργάνωση του δήμου το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να παραμείνουν τα κρούσματα στο μηδέν, εκτιμώντας πως επιτυχία θα είναι εάν φροντίσουν όλοι ώστε η περιοχή να παραμένει στα μηδενικά κρούσματα ή στη χειρότερη περίπτωση να έχει πολύ λίγα.

Σημαντική υπενθύμιση θέλησε να κάνει στους προέδρους των κοινοτήτων για τους εργάτες γης και τους επισκέπτες από την Αθήνα, τους οποίους θα πρέπει να ενημερώνουν είτε οι ίδιοι είτε η επιτροπή κατά του κορωνοϊού που έχει συγκροτήσει ο δήμος ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους, σημειώνοντας πως κανείς δεν είναι υπεράνω του συνόλου.

Θα βάλουν πλάτη όπου χρειαστεί

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του Κ.Υ. Ζαχάρως Προκόπης Παπαζαφείρης ανέφερε πως το κέντρο είναι έτοιμο να ιχνηλατήσει πιθανά κρούσματα του κορωνοϊού. Συμφώνησε με τα λεγόμενα του δημάρχου πως η πρώτη φάση του ιού κύλησε ομαλά, συμπληρώνοντας πως υπήρχε εξαιρετική συνεργασία με το δήμο και συνεχείς συσκέψεις με τοπικούς φορείς και επαγγελματίες κατά τις οποίες δόθηκε μια οδός που ακολουθήθηκε πιστά και είχε επιτυχία. Εξέφρασε την ελπίδα του όλα να γίνουν σωστά και τώρα που ο ιός είναι περισσότερο επιθετικός και απαιτητικός, ενώ σημείωσε πως το βασικότερο μέτρο προστασίας είναι η ατομική ευθύνη με τη χρήση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας.

Έτοιμος να βάλει πλάτη όπου χρειαστεί και στην πρόκληση του κορωνοϊού, δήλωσε ο υπεύθυνος του Κ.Υ. Ζαχάρως Προκόπης Παπαζαφείρης.

Όσον αφορά την κατάσταση στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και τη διάγνωση ορισμένων κρουσμάτων, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαζαφείρης πως θα γίνει προσπάθεια διακοπής της διασποράς και δήλωσε προετοιμασμένος για να γίνει ιχνηλάτηση και να προσφερθούν αυξημένες υπηρεσίες υγείας στον πληθυσμό των δήμων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Κλείνοντας, δήλωσε έτοιμος να βάλει πλάτη όπου χρειαστεί και σε αυτή την πρόκληση, παρά την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Όλη η επικαιρότητα