Ηλεία

Ζαχάρω: Μετρούν πληγές από τη κακοκαιρία

Για τα προβλήματα που προκάλεσε σε αρκετές τοπικές κοινότητες του δήμου Ζαχάρως ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την περιοχή, καθώς και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα προκειμένου ο κόσμος που «χτυπήθηκε» να αποζημιωθεί για τις καταστροφές που υπέστησαν οι περιουσίες τους και οι καλλιέργειές τους, μίλησε ο δήμαρχος του Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξανδρόπουλος εξέφρασε αρχικά την ελπίδα του πως δε θα υπάρξει κάποιο ανάλογο καιρικό φαινόμενο τις επόμενες ημέρες ή και τους μήνες του χειμώνα που θα ακολουθήσουν. Τόνισε πως ήταν ένα ισχυρό καιρικό φαινόμενο και όχι ένας απλός ανεμοστρόβιλος, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις περιοχές που έπληξε ξεκινώντας από Γιαννιτσοχώρι και Άγιο Ηλία και φτάνοντας μέχρι τις κάτω περιοχές του Λεπρέου και όλα αυτά σε διάστημα μιας ώρας.

Τα προβλήματα της κακοκαιρίας

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία. Συγκεκριμένα, στάθηκε στο ατύχημα που είχε μια κοπέλα η οποία κοιμόταν της στιγμή της κακοκαιρίας στη σκηνή της σε κατασκήνωση του Γιαννιτσοχωρίου, αφού από την πτώση δέντρου τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο του Πύργου και στη συνέχεια με τη φροντίδα των συνεργατών της οδηγήθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ωστόσο, εστίασε και στις ζημιές της κακοκαιρίας, όπου ξεριζώθηκαν πολλές ελιές, πεύκα και υπήρξαν καταστροφές σε θερμοκήπια. «Το ίχνος από τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο είναι μεγάλο και κυριολεκτικά θέρισε την περιοχή. Έχουμε τεράστιες ζημιές. Με τον καρπό πεσμένο στους δρόμους, οι πολίτες προσπαθούν με σκούπες να καθαρίσουν τα σπίτια τους. Πρόκεται για μια τραγική εικόνα», δήλωσε ο δήμαρχος Ζαχάρως.

Ο δήμος πλάι στους πολίτες

Επιπλέον, ο κ. Αλεξανδρόπουλος σημείωσε πως οι υπηρεσίες του δήμου από την πρώτη στιγμή βρίσκονται κοντά στους πολίτες και καταγράφουν τις ζημιές με λεπτομερή τρόπο, ενώ άμεσα αναμένεται και η έναρξη κατάθεσης αιτήσεων στον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις.

Άμεση αποζημίωση

Γνωρίζοντας την καθυστέρηση που υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις με τη γραφειοκρατία, υποστήριξε πως θα πρέπει να γίνει γρήγορη διαχείριση της διαδικασίας και να δοθούν άμεσα τα χρήματα στους δικαιούχους, ενώ έθεσε παράδειγμα προς αποφυγή την αποζημίωση των 600 ευρώ για κάλυψη άμεσων αναγκών από τις καταστροφές μικρότερης έκτασης πέρυσι.

Όλη η επικαιρότητα