Ηλεία Υγεία

Ζαχάρω: Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των 60 έως 64

Με τους καλύτερους οιωνούς φαίνεται πως ξεκίνησε η εμβολιαστική διαδικασία για άτομα ηλικίας 60 έως 64 ετών στο κέντρο υγείας Ζαχάρως, αφού πρώτη μέρα χθες όσοι είχαν προγραμματισμένα ραντεβού προσέρχονταν στην ώρα τους και τηρώντας κατά γράμμα όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Ειδικότερα, η επιχείρηση ελευθερία προχωρά με την ανάπτυξη δύο παράλληλων εμβολιαστικών συστημάτων. Το ένα εξ αυτών διενεργεί εμβολιασμούς σε ηλικίες από 75 και άνω και το δεύτερο σύστημα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα που πλέον διενεργούν εμβολιασμούς αποκλειστικά και μόνο με το εμβόλιο της Astrazeneca. Όσον αφορά το εμβόλιο, γίνεται γνωστό πως το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης είναι 12 εβδομάδες, ενώ τα δύο παράλληλα συστήματα δε θα διασταυρώνονται.

«Ανησυχία για την πορεία του ιού»

Για την πρώτη μέρα των εμβολιασμών μίλησε ο δήμαρχος Ζαχάρως Φιγαλείας Κώστας Αλεξανδρόπουλος, όπου στάθηκε στη σημαντική προσέλευση του κόσμου και στο γεγονός πως δεν υπήρξαν αναβολές, γεγονός που αποδεικνύει πως ο κόσμος έχεις συνειδητοποιήσει πως πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα εμβολιασμών. Βέβαια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα κρούσματα των τελευταίων ημερών σε κοινότητες του δήμου αλλά και στην ίδια τη Ζαχάρω, υποστηρίζοντας ωστόσο πως μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Όλη η επικαιρότητα