Ηλεία

Ζαχάρω: Νομιμότητα και ασφάλεια στις καντίνες

kantines_3.jpg

Αποφασισμένη να τηρήσει το νόμιμο  πλαίσιο λειτουργίας των παραλιακών  καντινών,   μέσα από τις ασφυκτικές και περιοριστικές διατάξεις που θέτει το Προεδρικό Διάταγμα του Κυπαρισσιακού κόλπου αλλά και των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοιού, είναι η Δημοτική Αρχή Ζαχάρως.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος κ Κώστας Αλεξανδρόπουλους, «με όρους νομιμότητας, ισότητας  και διαφάνειας οι ελεγκτικοί μηχανισμού του Δήμου, σε συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς συνεχίζουν τους ελέγχους προκειμένου να τηρηθούν και να εφαρμοστούν όλες οι αναγκαίες διατάξεις , για την ομαλή και νόμιμη λειτουργία όλων των αδειοδοτημένων καντινών αλλά και για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας των πολιτών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ Αλεξανδόπουλος  «σαν  Δημοτική Αρχή είμαστε  διατεθειμένοι  να στηρίξουμε  τους επαγγελματίες της περιοχή  προκειμένου να τονωθεί η τοπική οικονομία κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ειδικά μάλιστα σε μία δύσκολη χρονιά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών.

Μάλιστα για τον λόγω αυτό και στα πλαίσια καλής συνεργασίας μαζί τους, έχουμε κάνει μέχρι τώρα έξι συναντήσεις εδώ στο δημαρχείο.

Όμως σε καμία των περιπτώσεων δεν θα επιτρέψουμε μεμονωμένες περιπτώσεις  παρανομιών  και αυθαιρεσιών  που θα θέσουν σε κίνδυνο την λειτουργία του συνόλου των καντινών καθώς και την υγείας των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής μας» σημείωσε ο δήμαρχος Ζαχάρως .

Προσοχή εν όψει Δεκαπενταύγουστου 

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος παράλληλα κάλεσε όλους τους δημότες αλλά και τους πολλούς επισκέπτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα προστασίας απέναντι στην εξάπλωση του κορονοιού.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα κρούσμα στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό.

«Σαν δημοτική αρχή είμαστε συνεχώς σε επαφή τόσο με την Πολιτική Προστασία όσο και με όλους τους αρμόδιους υγειονομικους φορείς προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων αλλά και να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε περιστατικό συμβεί.»

Όλη η επικαιρότητα