Ηλεία

Ζαχάρω: Προχωρά ο σταθμός του ΕΚΑΒ

Παραχωρείται χώρος εντός του υπογείου του Πολιτιστικού Κέντρου.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζαχάρως ενέκρινε δαπάνη, ύψους 6.765,65€ προκειμένου να ξεκινήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα  εργασίες διαμόρφωσης σε χώρο που θα στεγάσει η Δημοτική Αρχή τον σταθμό του ΕΚΑΒ.

Η δωρεάν παραχώρηση στην Διεύθυνση του  ΕΚΑΒ Πάτρας περιλαμβάνει χώρο 40 τ.μ. εντός του υπογείου του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ζαχάρως (Πνευματικό Κέντρο) σε οργανωμένη και λειτουργική κτιριακή υποδομή, καθώς και αύλειου χώρου για την στάθμευση των ασθενοφόρων οχημάτων του τομέα, με την υποχρέωση και δέσμευση από πλευράς του ΕΚΑΒ για την συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία του σταθμού έως την λήξη της παραχώρησης που είναι πενταετούς διάρκειας.

Σύμφωνα με την έκθεση τεχνικών προδιαγραφών του γραφείου επιχειρησιακού προγραμματισμού, προκύπτει η ανάγκη προμήθειας –υπηρεσίας για «Εργασίες Διαμόρφωσης Χώρου στο Πνευματικό Κέντρο- Προμήθεια Εξοπλισμού για Στέγαση του ΕΚΑΒ.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζαχάρως-Φιγαλείας, Χρ.Γιαννόπουλος καταψήφισε το θέμα αναφέροντας ότι:

«Η παροχή φροντίδας υγείας στο Δήμο μας διαχρονικά από τις κυβερνήσεις παραμένει σε χαμηλό επίπεδο εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται με τη συνεχή περικοπή κονδυλίων για την υγεία.

Η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων σε αυτές τις δομές. Ένα στελεχωμένο Κέντρο Υγείας με όλα τα απαραίτητα υποστηρικτικά μέσα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την απαραίτητη πλήρη μονάδα ασθενοφόρων απαιτεί και το ανάλογο κόστος που δεν μπορεί να βαρύνει το λαό δυο φορές. Εμείς λέμε ναι πρέπει να υπάρχει αυτή η υπηρεσία υγείας (ΕΚΑΒ) όχι για πέντε μόνο χρόνια αλλά για πάντα χωρίς να χρειάζεται όμως ο λαός μας να πληρώνει και πάλι χαράτσι στη Δημοτική Αρχή για την εγκατάσταση και τα λειτουργικά έξοδα.

Αυτό είναι ευθύνη της κάθε κυβέρνησης και εσείς ούτε το διεκδικείται ούτε πρόκειται να το κάνετε από ότι δείχνεται. Πριν χρόνια είχε γίνει πρόσληψη τεσσάρων εργαζομένων για τη μερική στελέχωση του ασθενοφόρου που υπάρχει στο Κ.Υ. Ζαχάρως. Αυτοί όμως πήγαν στον Πύργο. Για να δουλέψει με πλήρη χρονική κάλυψη μια μονάδα ΕΚΑΒ χρειάζεται τουλάχιστον δώδεκα εργαζόμενους. Τρείς βάρδιες οχτάωρες από δυο άτομα η κάθε μια και προσωπικό αναπλήρωσης ρεπό, άδειες κλπ. Συν ότι άλλο απαιτείται για την 24ωρη λειτουργία.

Ο φυσικός χώρος για τέτοιες μονάδες για εμάς είναι οι κατά τόπους μονάδες υγείας που πρέπει να υπάρχουν. Εμάς αυτή είναι η άποψή μας αυτήν στηρίζουμε και εσείς σαν προεδρείο και δημοτική αρχή δώστε της όποια ερμηνεία θέλετε όπως άλλωστε το συνηθίζεται όταν κάποιος σας λέει ποια είναι η πραγματικότητα την οποία κάνετε πως δεν βλέπετε».

Όλη η επικαιρότητα