Ηλεία

Ζευγάρι, γονείς μαθητών, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο Πανόπουλο

Νέα κρούσματα εμφανίστηκαν στο Πανόπουλο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας την ίδια ώρα που στο Λάλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει ιχνηλάτηση της διασποράς της πανδημίας στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του αντιδημάρχου  Γιάννη Αλεξανδρόπουλου από το Κούμανι που βρέθηκε θετικός στον ιό.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας καταγγέλει απουσία του ΕΟΔΥ με αποτέλεσμα ο Δήμος να επιβαρύνεται όπως επισημαίνει με το κόστος της ιχνηλάτησης της διασποράς του κορονοϊού από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα…

Ένα ζευγάρι, γονείς μαθητών, μετά από έλεγχο που έκαναν βρέθηκαν θετικοί στο Πανόπουλο και έχουν τεθεί από μόνοι τους σε καραντίνα ενω τα παιδιά τους δεν τα έχουν αφήσει εδώ και μία εβδομάδα να πάνε σχολείο.  “Ο Δήμος κινητοποίθηκε άμεσα και εφαρμόστηκε ότι επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτοκόλλα”, τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Βασίλης Αρβανίτης.

Λείπει ο… ΕΟΔΥ

Την απουσία του ΕΟΔΥ καταγγέλει ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γεώργιος Γεωργιόπουλος από την διαδικασία της ιχνηλάτησης της διασποράς του covid-19 στην περιοχή του από τα ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα.

“Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας, όχι με την συχνότητα και την πυκνότητα που παρατηρούμε σε άλλα μέρη, έχουμε κρούσματα του covid-19. Είχαμε πριν από λίγο καιρό στον Πλάτανο, στο Κακοτάρι, στο Λάλα και τώρα έχουμε στο Κούμανι. Ο Δήμος έχει αναλάβει μία πρωτοβουλία,  ξεπερνώντας ακόμα και τα όρια των αρμοδιοτήτων του, για να βοηθήσει  τις τοπικές κοινωνίες, να τις στηρίζει ψυχολογικά  και όχι μόνο. Κάτι που το  έχει επιτύχει, προσπαθώντας,  όσο του επιτρέπεται και με τα ελάχιστα οικονομικά μέσα που διαθέτει,  να κάνει ιχνηλατήσεις μέσα από την διενέργεια τεστ. Προχθές στο Λάλα 70, τριάντα πριν μία εβδομάδα στον Πλάτανο άλλα τόσα περίπου στο Κακοτάρι και στο Πανόπουλο. Ένα έργο που όφειλε να το κάνει ο ΕΟΔΥ. Διότι εμείς έχουμε συμβληθεί με ένα ιδιώτη γιατρό προσπαθώντας να στηρίξουμε την κοινωνία τη στιγμή που ο ΕΟΔΥ λείπει από τέτοιου  τύπου ανιχνεύσεις, γιατί τα τεστ και οι ιχνηλατήσεις είναι αυτές που αποτρέπουν την εξάπλωση. Που περιορίζουν την εξάπλωση του κορονοϊού. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αλλά κάνω μία έκκληση στα τοπικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Τη στιγμή που υπάρχουν τέτοια κρούσματα στην περιφέρεια μας, στο δήμο μας αλλά και γενικότερα, θα πρέπει να αναλαμβάνουν με σχεδιασμένο και επιστημονικό τρόπο την ιχνηλάτηση,  άρα και την περιφρούρηση των κατοίκων της περιοχής από την εξάπλωση του κορονοϊού. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε εμείς αυτή την διαδικασία της ιχνηλάτησης,  αλλά δεν αντέχουμε και οικονομικά,  γιατί όλα αυτά επιβαρύνουν με έξοδα το δήμο και δεν έχουμε αντίστοιχα έσοδα ούτε ιδιαίτερες επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις για το σκοπό αυτό”, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Αρνητικά στο Λάλα    

Αρνητικά ήταν τα 70  rapid test που έγιναν στο Λάλα, γεγονός καθησυχαστικό αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχει χαλάρωση από πλευράς εφαρμογής μέτρων για τηνπροστασία από τον κορονοϊο όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Αρβανίτης.  Όπως είναι γνωστό τα τεστ δείχνουν τη συγκεκριμένη ημέρα ότι δεν έχει νοσήσει ενώ θα πρέπει για να είναι απολύτως ακριβή να έχει περάσει και ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον εφτά ημερών από την ημέρα που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

“Στο  Κούμανι η ιχνηλάτηση για διασπορά του covid-19 στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του αντιδημάρχου Γιάννη Αλεξανδρόπουλου θα γίνει με πρωτοβουλία του Δήμου σήμερα Σάββατο”, τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος κ Αρβανίτης

Όλη η επικαιρότητα