Εκπαίδευση Ηλεία

Ηλεία: «Άντεξε» η πλατφόρμα webex – Χωρίς προβλήματα η επιστροφή στην τηλεκπαίδευση

Χωρίς κάποιο σοβαρό πρόβλημα, ξεκίνησε χθες η τηλεκπαίδευση σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, μετά τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, κος Γιώργος Φωτεινόπουλος, «δεν είχαμε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα και όλα πήγαν καλά, αφού το σύστημα webex έχει βελτιωθεί».

Η τηλεκπαίδευση σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 29 Μαρτίου και από κει και πέρα η κυβέρνηση μαζί με τους λοιμωξιολόγους θα αποφασίσουν αν οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία ή θα συνεχίσουν τα μαθήματα με ηλεκτρονικά μέσα.

Δύο εβδομάδες θα διαρκέσει η παράταση της σχολικής χρονιάς Εάν η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφασίσει να προχωρήσει σε παράταση της σχολικής χρονιάς, τότε αυτή θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, σύμφωνα με εκτιμήσεις της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή.

Η Ζέττα Μακρή μίλησε στο Mega για το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους, τονίζοντας ότι «είναι ένα θέμα που το έχουμε συζητήσει, χωρίς να το έχουμε αποφασίσει. Όχι για την κάλυψη της ύλης, που έχει καλυφθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης, αλλά επειδή θεωρούμε ότι η διά ζώσης εκπαίδευσης παίζει σημαντικό ρόλο.

Το υπουργείο έχει ανά πάσα στιγμή γνώση της ύλης που διδάσκεται. Κρίνεται σκόπιμο – αν αποφασιστεί η παράταση– επειδή η επαφή με το σχολικό περιβάλλον κρίνεται απαραίτητη για τα παιδιά. Όταν έχουμε τα πλήρη δεδομένα θα αποφασίσουμε το καλύτερο για τα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα». «Εάν παραταθεί το σχολικό έτος, κάνω μια εκτίμηση ότι αυτό θα είναι για δύο εβδομάδες. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ο Ιούλιος, όπως έχει δηλώσει και η υπουργός», συμπλήρωσε.

Πριν το Πάσχα το Voucher των 200 ευρώ

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή είπε για το voucher των 200 ευρώ, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, για την τηλεκπαίδευση μαθητών και φοιτητών ότι «είμαστε ένα από τα υπουργεία που έχουν εμπλοκή σε αυτό. Γνωρίζουμε ότι μόλις δημοσιευτεί στο ΦΕΚ θα ανέβει η πλατφόρμα για τους παρόχους και μετά με τους δικαιούχους. Θα αφορά σε περίπου 525.000 άτομα.

Θα καλυφθούν περίπου 325 χιλιάδες οικογένειες. Νομίζω το θέμα έχει μπει στις ράγες και θα γίνει όσο γίνεται νωρίτερα. Εκτιμώ ότι αυτό θα γίνει πριν το Πάσχα, ωστόσο στο υπουργείο δεν έχουμε την ευθύνη της υλοποίησης».

Όλη η επικαιρότητα