Ηλεία

Ηλεία: Άντεξε ο Κάμπος στην ισχυρή κακοκαιρία – Ο «Ιανός» πέρασε… ξώφαλτσα

-Ελαιόδενδρα, κηπευτικά και θερμοκήπια τα «θύματα» -Ο Μαρίνος ζητά να κηρυχθεί θεομηνιόπληκτος ο δήμος – Βαρθολομιό: Τη στέγη του…τσίγκινου σχολείου ξήλωσε ο άνεμος

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε και το χθεσινό 24ωρο, τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ, στον Κάμπο.

Ο «Ιανός» που δεν ήταν τόσο ισχυρός όσο «διαφημίστηκε» δημιούργησε μικρής έκτασης προβλήματα και αυτά κυρίως σε αγρότες.

Οι αγρότες όμως είναι αυτοί που θα πληρώσουν και πάλι τον λογαριασμό. Κηπευτικά, ελαιόδενδρα και θερμοκήπια υπέστησαν μικρές ζημιές και αυτός ήταν ο λόγος της τηλεφωνικής επικοινωνίας του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο. Παράλληλα ο δήμαρχος ζητά να κηρυχθεί ο δήμος Πηνειού θεομηνιόπληκτος.

Πόλεις και χωριά δεν πλημμύρισαν και αυτό αποδεικνύει ότι τα αντιπλημμυρικά έργα είχαν γίνει σωστά και ανταποκρίθηκαν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και στον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης με τον δήμαρχο Γιάννη Λέντζα να επισκέπτεται μαζί με τον δήμαρχο Πολιτικής Προστασίας διάφορα σημεία του δήμου και ιδιαίτερα την περιοχή της Βουπρασίας. Και στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης τα αντιπλημμυρικά έργα φαίνεται πως λειτούργησαν σωστά.

Τσίγκινο σχολείο!

Ο άνεμος ξήλωσε μέρος της… τσίγκινης στέγης  του κτιρίου Ενιαίου Λυκείου και Γυμνασίου Βαρθολομιού. Ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα. Είναι ίσως το μοναδικό εκπαιδευτικό κτίριο που διαθέτει  ως στέγη αντί κεραμμίδια …τσίγκο!

Αφανείς ήρωες

Είναι οι αφανείς ήρωες. Εναερίτες της ΔΕΔΔΗΕ χθες εν μέσω καταιγίδας αντικαθιστούσαν υλικό σε κολώνα που λίγο νωρίτερα είχε κτυπήσει κεραυνός. Αυτές τις μέρες οι εναερίτες υπερέβαλλαν εαυτό για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

«Ραβδιστής» άνεμος

Ο μανιασμένος αέρας που κάποιες φορές έφθασε και τα 10 μποφώρ, έδρασε σαν «ραβδιστής» και προκάλεσε ζημιές σε ελαιόδενδρα  ρίχνοντας μεγάλο μέρος του καρπού στο έδαφος και αυτό περίπου δύο μήνες πριν ξεκινήσει η ελαιοσυγκομιδή

Ξερίζωσε δένδρα

Από τη μανία των ισχυρών ανέμων ξεριζώθηκαν δένδρα και έσπασαν κλαδιά ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί  κάποιος. Η φωτογραφία του Β. Κανουλά είναι από το Αρκούδι όπου ξεριζώθηκαν δένδρα προξενώντας μικρές ζημιές σε ΙΧ

Η μπούκα άντεξε

Αυτή την εικόνα παρουσίαζε η μπούκα Γαστούνης μέχρι και τις 5 το απόγευμα. Στην εκβολή υπήρχε μηχάνημα από το Δήμο Πηνειού για κάθε ενδεχόμενο. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου είχε λάβει από νωρίς όλα τα μέτρα

Η φωτογραφία της Κ. Βόσσου είναι από την παραλία της Κυλλήνης χθες το μεσημέρι. Άγρια κύματα, πλημμυρισμένη φυσικά η παραλία ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είχε προνοήσει για την απομάκρυνση των ομπρέλων.

Απαγορευτικό

Απαγορευτικό απόπλου από το Λιμάνι της Κυλλήνης και σήμερα αφού στο Ιόνιο οι άνεμοι άγγιζαν και τα 12 μποφώρ. Στο Λιμάνι δεν δημιουργήθηκε κάποιοι πρόβλημα σε σκάφος τουλάχιστον μέχρι αργά χθες το απόγευμα

Ο Πηνειός «φούσκωνε»

Ο Πηνειός ποταμός είχε φουσκώσει από την ισχυρή βροχόπτωση, πλησίαζε να φθάσει τα όριά του και φυσικά δεν πλημμύρισε. Σε αυτό συνέβαλε και ο καθαρισμός της κοίτης στις εκβολές που γινόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Δυστυχώς οι αγρότες είναι εκείνοι που βρέθηκαν πάλι χαμένοι από την κακοκαιρία. Ελιές, κηπευτικά και θερμοκήπια όπως φαίνεται στη φωτογραφία βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα.

Όλη η επικαιρότητα