Ηλεία

Ηλεία: Έλεγχοι και πρόστιμα σε πολυκαταστήματα από την αστυνομία για την μη χρήση μάσκας

Ακούστε το άρθρο

«Τα μέτρα θα γίνουν πιο αυστηρά» δηλώνει ο κ. Παναγιώτης  Ζώντος 

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και η αυστηροποίηση από την πολιτεία των ελέγχων για την χρήση μάσκας, έφερε χθες και προχθές εντατικούς ελέγχους από την αστυνομία σε πολυκαταστήματα (σουπερ μάρκετ κυρίως), αλλά και παραλιακά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και μάλιστα … έπεσαν και τα πρώτα πρόστιμα στους … ξεχασιάρηδες, αυτούς δηλαδή που δεν φορούσαν μάσκες μέσα σε κλειστούς χώρους.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόστιμο είναι 150 ευρώ, για όσους δεν φοράνε μάσκα μέσα σε κλειστό χώρο.

Για τις ελέγχους από την Ελληνική αστυνομία, ο κ. Παναγιώτης Ζώντος, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, τόνισε ότι οι αυτοί θα γίνουν πιο εντατικοί τις επόμενες ημέρες για να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού στην τοπική κοινωνία.

«Έγιναν έλεγχοι τις δυο τελευταίες ημέρες σε πολυκατάστημα και επεβλήθησαν και κάποια πρόστιμα, γιατί είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε αυτά. Πλέον δε τα μέτρα θα είναι πιο αυστηρά, γιατί με τους τουρίστες που έχουν έρθει στην χώρα, αλλά και τις μετακινήσεις τώρα για τις διακοπές υπάρχει θέμα με την διασπορά της νόσου και πρέπει να προστατεύσουμε το υπόλοιπο πληθυσμιακό κοινό».

Όλη η επικαιρότητα