WEB tv Ηλεία

Ηλεία: «Έχω πεθάνει» – Συγκλονίζει ο πατέρας του 15χρονου θύματος σεξουαλικής παρενόχλησης

ΦΩΤΟ ΜΕ ΘΟΛΟ ΠΑΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΟΣ

«Αυτή τη στιγμή με όλα αυτά τα γεγονότα που έχουν συμβεί εγώ έχω πεθάνει. Τρεις μέρες τώρα δεν ζω», δήλωσε συγκλονισμένος στον Κωνσταντίνο Γκελντή ο πατέρας του 15χρονου μαθητή, τον οποίο 52χρονος Ρουμάνος φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά σε χωριό του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Ο κατηγορούμενος, χθες το πρωί πέρασε τις πύλες του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου και βρέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για να απολογηθεί, ωστόσο μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Ξεκίνησε διαδικτυακά, πέρασε στην πράξη

Η ιστορία που έχει αναστατώσει το χωριό αλλά και την ευρύτερη περιοχή ήρθε στο φως όταν ο 15χρονος αποκάλυψε στον πατέρα του, τις αρρωστημένες ορέξεις που έτρεφε για τον ίδιο ο 52χρονος Ρουμάνος, τις οποίες σε πρώτη φάση του αποκάλυψε μέσω μηνυμάτων και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όμως στη συνέχεια – όπως υποστηρίζει η πλευρά της οικογένειας – πέρασαν και στην πράξη με τον 52χρονο είτε να προσπαθεί να προσεγγίσει το παιδί στον δρόμο, είτε να του κάνει άσεμνες χειρονομίες όταν το συναντούσε.

Σε κατάσταση σοκ ο 15χρονος

Ο 15χρονος – που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση σοκ – ενημέρωσε τρομαγμένος τον πατέρα του ο οποίος με τη σειρά του πήγε να ζητήσει τον λόγο από τον 52χρονο που μάλιστα – σύμφωνα με τα όσα του καταλογίζουν – του επιτέθηκε.

Ο πατέρας υπέβαλε μήνυση στην Αστυνομία εναντίον του Ρουμάνου, με τους άνδρες του Α.Τ. Κρεστένων να προβαίνουν στη σύλληψη του 52χρονου και να τον οδηγούν χθες ενώπιον της Εισαγγελέως Ηλείας.

«Μου έχει δημιουργήσει ξανά πρόβλημα»

Ο πατέρας του 15χρονου παιδιού, παραμένοντας και ο ίδιος σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, περιέγραψε τα γεγονότα που συνέβησαν, τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος, του έχει δημιουργήσει ξανά στο παρελθόν προβλήματα ενώ και όλο το χωριό είναι αναστατωμένο με την παρουσία του.

«Είμαι χωρισμένος, έχω τρία παιδιά τα οποία τα έχω μεγαλώσει μόνος μου. Ο κύριος μου έχει ξανά δημιουργήσει πολλά προβλήματα, τον είχα φέρει και κατηγορούμενο εδώ με το παιδί του και είχε ξαναδικαστεί. Πάλι όμως εξακολουθούσε να ενοχλεί την οικογένεια τη δική μου. Αυτή τη στιγμή με όλα αυτά τα γεγονότα που έχουν συμβεί εγώ έχω πεθάνει.

Τρεις μέρες τώρα δεν ζω. Εξήγησα ότι συνέβη στον κ. Αντωνόπουλο γιατί είμαι σε άσχημη κατάσταση. Αν μου βάλεις ένα μαχαίρι δεν βγαίνει αίμα. Τα λέω και κλαίω γιατί είμαι μόνος μου και δεν έχω κανέναν. Αυτό το πρόβλημα το έχουμε συνέχεια, καθημερινά. Αφού τον ρώτησα γιατί και του έκανα την παρατήρηση με έβρισε και με απείλησε. Το παιδί μου αυτή τη στιγμή είναι σε άθλια κατάσταση αλλά εγώ του εξηγώ ότι δεν συμβαίνει τίποτα και ότι αφού το προλάβαμε είναι εντάξει. Όσο και να το κάνεις όμως, όταν μπήκε μέσα στην καφετέρια το παιδί ήταν πεθαμένο. Εκεί ενημερώθηκα, πήγα στο παιδί και έκανα τις διαδικασίες.

Εγώ δεν γνώριζα ότι θα γίνει αυτόφωρο και ανέθεσα στον κ. Αντωνόπουλο να προχωρήσει την υπόθεση. Εάν έρθετε στο χωριό θα δείτε κι εσείς ότι το 80% του χωριού δεν θα πει κανένας καλό λόγο. Είχαμε πρόσφατο δείγμα πάλι. Έφαγε ξύλο χθες από κάποιον στο χωριό. Εγώ όταν τους βλέπω αυτούς τους ανθρώπους κρύβομαι γιατί φοβάμαι. Έτσι και το παιδί. Είχα γίνει φύλακας στο παιδί για 25 μέρες και παρακολουθούσα. Να μην μπορώ ούτε να πάω για δουλειά, ούτε για τίποτα. Είμαι σε επιφυλακή με το παιδί, για να μη συμβεί οτιδήποτε γιατί αν δεν λειτουργούσα έτσι δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί.

Είναι πολύ σοβαρά τα προβλήματα που υπάρχουν στο χωριό από αυτό τον άνθρωπο. Προσέγγισε το παιδί μου με μηνύματα, μου τα έδειξε το παιδί και είδα αισχρά πράγματα. Πήγαμε στην αστυνομία και από κει και ύστερα η αστυνομία έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει.

Ζητάω να μας βοηθήσουν να μπορέσω να κρατήσω ασφαλή τα παιδιά μου γιατί έχουμε πρόβλημα με αυτούς τους ανθρώπους».

«Κόβεις ένα κεφάλι και ξεπετάγονται άλλα δέκα»

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Θοδωρής Αντωνόπουλος επιβεβαίωσε την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 15χρονος προσθέτοντας πως ο αλλοδαπός προσπάθησε να τον προσεγγίσει μέσω μηνυμάτων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο απέφυγε να επεκταθεί καθότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Δυστυχώς τα σεξουαλικά εγκλήματα και οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις ειδικότερα κατά των ανηλίκων έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Αυτό το φαινόμενο είναι σαν τη Λερναία Ύδρα δηλαδή κόβεις ένα κεφάλι και ξεπετάγονται άλλα δέκα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου μαθητή από γειτονικό χωριό, μόλις τώρα ανέλαβα την υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής για την υποστήριξη της κατηγορίας όπως έχει διαμορφωθεί από τον νόμο. Ο κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία τριών ημερών για να προετοιμάσει την απολογία του και ζήτησε ταυτόχρονα να παραμείνει ελεύθερος.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να μην αφεθεί ελεύθερος και να κρατηθεί μέχρι τις 7 του μήνα και ώρα 12 μ. οπότε θα λάβει χώρα η ακροαματική διαδικασία. Αυτή τη στιγμή επειδή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία και επειδή εκπροσωπώ ανήλικο δεν θα ήθελα να επεκταθώ επί της ουσίας.

Μετά την ακροαματική διαδικασία και μετά την έκδοση της οποιασδήποτε απόφασης θα σας ενημερώσω και θα τοποθετηθώ. Δεν θα ήθελα όμως αυτή τη στιγμή ούτε την απόφαση του δικαστηρίου να προκαταλάβω αλλά ούτε και να πω πράγματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι για το καλό του εντολέα μου».

Διαβάστε ακόμη:

Σοκ σε χωριό της Ηλείας – 52χρονος αλλοδαπός κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 15χρονου (vid)

Όλη η επικαιρότητα