Ηλεία

Ηλεία: Ήρθαν στα φαρμακεία τα τελευταία αντιγριπικά εμβόλια

Δημήτρης Θεοδωρόπουλος πρόεδρος φαρμακευτικού συλλόγου Ηλείας: «Πιστεύω ότι θα καλυφτούν πλέον οι ανάγκες του πληθυσμού»

 Μία μεγάλη ποσότητα, η τελευταία σύμφωνα με τον σχεδιασμό, από αντιγριπικά εμβόλια κατέφτασε στα φαρμακεία της Ηλείας αλλά και όλης της Ελλάδας, πριν από λίγες ημέρες, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν στον ελληνικό πληθυσμό. Πλέον έχουν διατεθεί περίπου 4,5 εκατομμύρια εμβόλια στην χώρα μας, και πιστεύεται ότι αυτή η ποσότητα θα καλύψει επί το πλείστον τις ανάγκες του πληθυσμού. Πάντως ο κος Δημήτρης Θεοδωρόπουλος πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηλείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουμε και μία επιπρόσθετη παραγγελία αντιγριπικών εμβολίων από την πολιτεία, αν υπάρξει μεγάλη ανάγκη, αν και αυτό συγκεντρώνει σχετικά λίγες πιθανότητες.

Συγκεκριμένα για την μεγάλη παρτίδα των εμβολίων που κατέφτασε στα φαρμακεία της Ηλείας ο κος Θεοδωρόπουλος μας τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ήρθε μία μεγάλη παρτίδα από αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία και πιστεύω ότι θα καλυφθούν οι βασικές ανάγκες. Η παρτίδα που ήρθε είναι η τελευταία και αυτό που δεν ξέρω είναι αν σε κάποια φαρμακεία έχει πάει όλη η παραγγελία ή έχουν μείνει κάποια υπόλοιπα.

Όσον αφορά το αν θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες του πληθυσμού σε εμβόλια, με δεδομένο ότι θα έχουμε την διάθεση περίπου 4,5 εκατομμύριων εμβολίων, εξαρτάται πώς θα γίνει η διαχείριση από δω και πέρα, γιατί αν πει η κυβέρνηση ότι πρέπει να κάνουν όλοι το εμβόλιο, ακόμη και αυτοί οι οποίοι είναι νεαρής ηλικίας, μπορεί και αυτή η ποσότητα τελικά να μην φτάσει. Συνήθως είναι πολύ δύσκολο να γίνει συμπληρωματική εισαγωγή εμβολίων και αν το κάνουν θα το κάνουν για πολύ μικρή ποσότητα».

Οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί επίσης δήλωσαν, ότι περιμένουν κάποια υπόλοιπα από αντιγριπικά εμβόλια τις επόμενες ημέρες και ότι ο εμβολιασμός των ατόμων οι οποίοι ήταν στη λίστα τους, και χρειάζεται να εμβολιαστούν, γίνεται κανονικά και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Όλη η επικαιρότητα