Ηλεία

Ηλεία: Αναβιώνει το στυγερό έγκλημα στα Άσπρα Σπίτια

ΕΚΔΙΖΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Το στυγερό έγκλημα με θύμα τον 77χρονο Αναστάσιο Βέργο, τον οποίο πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα, 68χρονος τον Μάρτιο του 2020 στα Άσπρα Σπίτια θα αναβιώσει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας, όπου έχει οριστεί η δικάσιμος.

Από τα πυρά του 68χρονου, ο οποίος σήμερα θα καθίσει στο εδώλιο, είχε γλιτώσει τότε η σύζυγος του 77χρονου παρά το γεγονός ότι ο δράστης πυροβόλησε και την ίδια με αποτέλεσμα να την τραυματίσει σοβαρά στον θώρακα και στο γόνατο ενώ ο γιος του αδικοχαμένου άνδρα είχε καθυστερήσει να πάει στο χωράφι και συνάντησε στον δρόμο ξεφεύγοντας από τα πυρά του.

Στις 3 Απριλίου του 2020, ο 68χρονος πέρασε την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου όπου μετά την απολογία του στον Ανακριτή Ηλείας κρίθηκε προφυλακιστέος για τη δολοφονία του 77χρονου Αναστάσιου Βέργου και το σοβαρό τραυματισμό της συζύγου του. Ειδικότερα, ο 68χρονος δράστης των Άσπρων Σπιτιών πέρασε τις πόρτες του δικαστηρίου ύστερα από την τριήμερη προθεσμία που είχε λάβει και για πάνω από μια ώρα απολογήθηκε στον Ανακριτή Ηλείας για το απεχθές έγκλημα του. Μετά την απολογία του, ο Ανακριτής Ηλείας με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Ηλείας έκρινε πως ο δράστης πρέπει να προφυλακιστεί.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Κονταξής τότε, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Η κατά συρροή εγκληματική συμπεριφορά του κατηγορουμένου ήταν απολύτως σχεδιασμένη και καταφανώς προμελετημένη. Έδρασε εκ προθέσεως, ευρισκόμενος σε ανατριχιαστικά ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο δράστης είχε στήσει με το κυνηγετικό του όπλο ένα αποτρόπαιο καρτέρι θανάτου και για τα τρία μέλη της οικογένειας Βέργου. Ευτυχώς βέβαια, ο γιος καθυστέρησε λίγο και δεν έφτασε μαζί με τους γονείς του στο μοιραίο σημείο. Ο κατηγορούμενος εκδήλωσε την εγκληματική μανία του αρχικά εναντίον του 77χρονου άνδρα και της 71χρονης συζύγου του πυροβολώντας δύο φορές τον καθένα.

Τέτοια στυγερά εγκλήματα ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής, πλήττουν τη μοναδική αξία της ανθρώπινης ζωής και παραλύουν ηθικά όλη την κοινωνία. Είναι αδύνατο να συμβιβαστούμε με τέτοιες ειδεχθείς συμπεριφορές.

Η οικογένεια των θυμάτων είναι σίγουρη ότι η δικαιοσύνη θα δώσει την οργανωμένη απάντησή της που αρμόζει σε ανάλογες κακουργηματικές πράξεις».

Το χρονικό

Ο άτυχος 77χρονος στις 30 Μαρτίου του 2020, μαζί με την σύζυγό του κατευθύνονταν με αγροτικό αυτοκίνητο σε χωράφι τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν γεωργικές εργασίες, όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους συνάντησαν τον 68χρονο δράστη.

Ο 68χρονος πυροβόλησε εν ψυχρώ με καραμπίνα τον 77χρονο, στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χάσει επί τόπου την ζωή του. Αμέσως μετά, ο δράστης πυροβόλησε την 72χρονη σύζυγο του 77χρονου στον θώρακα και στο γόνατο, και διέφυγε με το αυτοκίνητο τους.

Στην διαδρομή, συνάντησε τον γιο των ηλικιωμένων, ο οποίος βλέποντας τον 68χρονο να οδηγεί το αυτοκίνητο του πατέρα του, υποψιάστηκε πως κάτι παράξενο συμβαίνει και προσπάθησε να τον σταματήσει.

Τότε ο 68χρονος άρχισε να πυροβολεί ξανά, προσπαθώντας παράλληλα να απομακρυνθεί. Ο γιος κατάφερε να αποφύγει τα πυρά και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία.

Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί συνέλαβαν τον 68χρονο, ο οποίος κρατούσε ακόμα το όπλο.

Όλη η επικαιρότητα