Ηλεία

Ηλεία: Τρία πύρινα μέτωπα σε Αρχ. Ολυμπία, Λέπρεο και Δαφνώτισσα

Μεγάλη η κινητοποίηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Ηλείας, την Πέμπτη, εξαιτίας τριών πύρινων μετώπων. 

Πρώτο χρονικά μέτωπο ήταν αυτό της Αρχαίας Ολυμπίας, με την Πυροσβεστική να λαμβάνει το πρώτο σήμα στις 14:30 και να στέλνει άμεσα στο σημείο πέντε οχήματα με δέκα άνδρες. Η φωτιά εκτυλίχθηκε σε χαμηλή βλάστηση, καταφέρνοντας να μετατρέψει σε στάχτη 4 στρέμματα. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος.

Το δεύτερο μέτωπο ξεκίνησε στις 16:20 σε αγροτοδασική έκταση στη περιοχή του οικισμού Παναγιές στο Δ.Δ. Λεπρέου. Τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με οχτώ  άνδρες έφτασαν στο σημείο πολύ γρήγορα και ξεκίνησαν τη διαδικασία κατάσβεσης στη δασική έκταση που αποτελούσε αναγέννηση από τις καταστροφικές φωτιές του 2007, καταφέρνοντας να την περιορίσουν σημαντικά και να κάψει μονάχα μισό στρέμμα. Επικεφαλής της επιχείρησης ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλης Σολδάτος, ενώ να σημειωθεί πως τα αίτια θα εξεταστούν από το ανακριτικό τμήμα του Π.Σ.

Δαφνιώτισσα

Η τρίτη πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 5:30 το απόγευμα στην περιοχή της Δαφνιώτισσας του δήμου Ήλιδας και άμεσα στο σημείο έφτασαν οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, με επικεφαλής τον διοικητή κ. Κώστα Χριπάτσιο. Στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς συνέδραμαν 12 οχήματα από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες Αμαλιάδας, Πύργου, Λεχαινών, Πάτρας και Ναυπάκτου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη έως αργά το βράδυ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία κατέκαψε περίπου 10 στρέμματα δασικής έκτασης, με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας να είναι μεγάλη.

Όλη η επικαιρότητα