ΕΠΣ Ηλείας Ηλεία

Ηλεία: Κορωνοϊός – ποδόσφαιρο σηµειώσατε… 1 – Κρούσμα στην ομάδα της Νίκης Τραγανού

Αναβολή όλων των αγώνων λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε ποδοσφαιριστή της Νίκης Τραγανού!

Κρούσμα κορωνοϊού διεγνώσθη στην ομάδα της Νίκης Τραγανού, ύστερα από εξέταση που έγινε σε παίκτη της ανδρικής ομάδας, με αποτέλεσμα η ΕΠΣ Ηλείας με χθεσινή της ανακοίνωση να αναβάλει ολόκληρη την αγωνιστική δραστηριότητα που ήταν προγραμματισμένη για το τριήμερο 17-19 Οκτωβρίου προκειμένου να προστατευτούν οι ομάδες και να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού.

Ο ποδοσφαιριστής των μπλε ένιωσε κάποια συμπτώματα, πήγε στο νοσοκομείο, έκανε το τεστ και ήταν θετικό. Τα υπόλοιπα μέλη της Νίκης χθες μετέβησαν στο  Νοσοκομείο Αμαλιάδας για εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλα κρούσματα και τα αποτελέσματα αναμένοντα σήμερα ενώ το γήπεδο του συλλόγου θα κλείσει για απολύμανση.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ: «Σύμφωνα με την υπ. αρ. 122/16-10-2020 απόφαση της Ε.Ε.Θ./ΕΠΣΗ όλοι οι  προγραμματισμένοι αγώνες στις 17,18&19/10/2020 αναβάλλονται για υγειονομικούς λόγους (προστασία εμπλεκομένων και περιορισμός διασποράς COVID – 19).Θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο τύπου με την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων».

ΝΙΚΗ ΤΡΑΓΑΝΟΥ

«Μεμονωμένο περιστατικό, αναστέλλονται οι δραστηριότητες όλων των τμημάτων»

Η Νίκη Τραγανού εξέδωσε ανακοίνωση για το θετικό κρούσμα Covid- 19 στον ποδοσφαιριστή της ομάδας, κάνοντας λόγο για μεμονωμένο περιστατικό, με ελαφρά συμπτώματα. Επίσης, ο σύλλογος αναφέρει πως, με αίσθημα ευθύνης, έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα: «Η Νίκη Τραγανού ενημερώνει ότι διαγνώσθηκε μεμονωμένο κρούσμα Covid- 19 σε ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, ο οποίος είχε ελαφρά συμπτώματα και αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά στην υγεία του. Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του κρούσματος η Διοίκηση της Νίκης Τραγανού ήρθε σε επικοινωνία με την ΕΠΣ Ηλείας, το νοσοκομείο Αμαλιάδας και τον δήμο Πηνειού για όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες που χρειάζεται να ακολουθηθούν. Ήδη σε συνεργασία με τον γιατρό της ομάδας μας κ. Ευάγγελο Δημητρόπουλο όλα τα μέλη της ομάδας μας έκαναν σήμερα το πρωί το προβλεπόμενο τεστ και αναμένονται έως αύριο το πρωί τα αποτελέσματα. Επίσης αναστέλλονται οι δραστηριότητες όλων των τμημάτων της ομάδας μας για όσο διάστημα χρειαστεί και σε συνεργασία με τον δήμο Πηνειού θα γίνει απολύμανση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο γήπεδο Τραγανού. Τέλος σας ενημερώσουμε ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής απείχε τις τελευταίες πέντε ημέρες από τις προπονήσεις και δραστηριότητες της Νίκης Τραγανού. Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή μας και με αίσθημα ευθύνης όλοι μας να αντιμετωπίσουμε την διαμορφωθείσα κατάσταση».

Η τοποθέτηση του Βαγγέλη Δημητρόπουλου

Ο γιατρός της Νίκης Τραγανού, Βαγγέλης Δημητρόπουλος που εξέτασε τον ποδοσφαιριστή που διαγνώσθηκε χθες θετικός στον κορωνοϊό, τοποθετήθηκε με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook γνωστοποιώντας τα εξής:

«Ως γιατρός της Νίκης Τραγανού οφείλω να προβώ σε δημόσια τοποθέτηση αναφορικά με το επιβεβαιωμένο κρούσμα στην ομάδα που έχω την υγειονομική ευθύνη. Από χτες το βράδυ (σ.σ. την περασμένη Πέμπτη), 15/10/2020 και ώρα 22.30,που ενημερώθηκα από τον ΕΟΔΥ, περί του θετικού κρούσματος στον ποδοσφαιριστή της ομάδας, ενημέρωσα τον ίδιο, τον γενικό αρχηγό της ομάδας, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηλείας κ. Κουλούρη, περί του αποτελέσματος που είχε υποβληθεί, από μένα ο ποδοσφαιριστής, το ίδιο πρωί της 15/10/2020.

Η συμπτωματολογία του ποδοσφαιριστή, αρχομένης από το περασμένο Σάββατο, σαν μια κακουχία, η οποία θεωρήθηκε από τον ίδιο, ως κόπωση εργασίας, τον οδήγησε, στην απόφαση να μην ενημερώσει κανέναν, προς τούτο με συνέπεια, να αγωνιστεί με την ομάδα του, στο Κυριακάτικο παιχνίδι, με την Θύελλα Πύργου, στο Ενωσιακό γήπεδο. Η επιδείνωση της συμπτωματολογίας του, από την Δευτέρα που συμμετείχε στην προπόνηση, και έκτοτε απείχε, από όλες τις δραστηριότητες της ομάδας του, και η ενημέρωση που είχα Τετάρτη βράδυ, τον έφερε σε εμένα προς εξέταση, το πρωί της Πέμπτης, με το γνωστό αποτέλεσμα.

Ο ασθενής πλέον βρίσκεται κατ οίκον σε καραντίνα, σε καλή γενική κατάσταση. Ιχνηλατούνται, όλες οι δραστηριότητες, της οικογένειας από την περασμένο Σάββατο, οι οποίοι σήμερα υποβλήθηκαν σε test pcr covid 19, και παραμένουν κατ’ οίκον .

Η ομάδα μπήκε σε καραντίνα και όλοι οι ποδοσφαιριστές, προπονητικό team και παράγοντες αυτής υποβλήθηκαν σε σχετικό έλεγχο από μένα. Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν κλειστές, όλα τα τμήματα της ομάδας μέχρι νεωτέρας απέχουν απ’ οποιαδήποτε αθλητική  δραστηριότητα και προέβειν σε ενημέρωση του αντιδήμαρχου Πηνειού, με τον Δήμο Πηνειού, να κάνει σχετική απολύμανση στο γήπεδο.

Ευχόμενος υγεία σε όλους επισημαίνω την κάθε στιγμή προσεκτική κίνηση όλων μας, τη χρήση μάσκας και την πειθαρχία και εφαρμογή του Υγειονομικού πρωτοκόλλου».

Στοπ και στα πρωταθλήματα των Μικτών

Παράλληλα, η ΕΠΣ Ηλείας ενημέρωσε πως με απόφαση της ΕΠΟ αναβάλλεται και η έναρξη των πρωταθλημάτων προεπιλογής εθνικών ομάδων. Η σέντρα των συγκεκριμένων διοργανώσεων, μετατέθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στις 1 Φεβρουαρίου 2021 χωρίς όμως να έχει οριστικοποιηθεί κάτι. Η Ομοσπονδία οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση ώστε να περιορίσει τις μετακινήσεις των νεαρών αθλητών από Νομό σε Νομό για το επόμενο διάστημα, λόγω της πανδημίας. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται περισσότερες πληροφορίες και επί αυτού του θέματος.

Όλη η επικαιρότητα