Ηλεία Υγεία

Ηλεία-Κορωνοϊός: Σε καλή κατάσταση ο 17χρονος – Ελήφθησαν δείγματα από τους γονείς του

Όλα υπό έλεγχο… – Τι δηλώνει η πνευμονολόγος Θ. Γεωργοπούλου στην οποία απευθύνθηκε η οικογένεια

Πολύ καλά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του 17χρονου που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκεται σε περιοχή της Αμαλιάδας με την οικογένειά του για διακοπές και διαπιστώθηκε ότι προσβλήθηκε από κορονοϊό, μετά την επιστροφή του από διακοπές σε νησιά του Αιγαίου.

Ο 17χρονος είναι κάτοικος Αθηνών, αλλά η οικογένειά του κατάγεται από την περιοχή και τα καλοκαίρια περνούν ένα διάστημα στο σπίτι τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το πρωί ελήφθησαν δείγματα στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και από τους δύο γονείς, οι οποίοι επέστρεψαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο 17χρονος δε, βρίσκεται σε ξεχωριστό δωμάτιο απομονωμένος και δεν έχει παρουσιάσει ανησυχητικά συμπτώματα.

Η οικογένεια του 17χρονου ενημέρωσε αρχικά τηλεφωνικά μόλις επέστρεψε ο γιός τους από τις διακοπές την ιδιώτη πνευμονολόγο Αμαλιάδας κα Θεώνη Γεωργοπούλου. Τηλεφωνικά και μόνο, η κα Γεωργοπούλου ενημερώθηκε για τα συμπτώματα που είχε ο γιός τους και αμέσως διαπίστωσε ότι όλα έτειναν  πως πρόκειται για τον ιό.  Τους παρέπεμψε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου εκεί έγινε το τεστ και το οποίο τελικά βγήκε θετικό.

«Απομονώθηκαν άμεσα»

Σε επικοινωνία που είχε χθες η εφ. «Πατρίς της Κυριακής» με την κα Θ. Γεωργοπούλου δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή, είναι όλα υπό έλεγχο στην περιοχή μας, μετά από 5 μήνες χωρίς κρούσμα.

Παρουσιάστηκε το κρούσμα με τον 17χρονο, ο οποίος με την οικογένειά του διαχειρίστηκαν  το θέμα  με πολύ σοβαρότητα. Μίλησαν μαζί μου τηλεφωνικά, έλαβαν οδηγίες και ο 17χρονος μετακινήθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου και έγινε το τεστ για COVID – 19.

Με ήπια συμπτωματολογία, το παιδί με την οικογένειά του απομονώθηκαν στο σπίτι που έχουν σε περιοχή της Αμαλιάδας.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση, τα παιδιά μας θα πρέπει να «χάσουν» κάποιες από τις αγαπημένες τους βραδιές τώρα το καλοκαίρι. Όλοι πρέπει να είμαστε συνεπείς για τις επόμενες μέρες και μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο».

«Απαιτείται Πνευμονολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας»

Η κα Γεωργοπούλου στάθηκε στην υπευθυνότητα που θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε, αλλά και στην ανάγκη αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, ζητώντας μάλιστα την δημιουργία Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, κάτι που χαρακτήρισε απολύτως εφικτό, αν υπάρξει η βούληση:

Η περιοχή μας στην παρούσα φάση δεν έχει πληγεί και είναι χρέος ξεχωριστά του καθενός μας, να φυλάξουμε τον τόπο μας από την μάστιγα του κορονοϊού, που βεβαίως αυτή τη στιγμή έχει ήπια συμπτωματολογία, αλλά δεν είναι απαραίτητο να την … γνωρίσουμε.

Είναι ανάγκη να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και ειδικά το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, το οποίο μπορούσε κάλλιστα να υποδεχτεί μια Πνευμονολογική Κλινική. Υπάρχουν οι δυνατότητες, υπάρχει και η διάθεση.

Δεν αρκεί ο ιδιωτικός τομέας να «παίζει» το ρόλο της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στην περιοχή. Σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, οι ίδιοι άνθρωποι έχουμε διαχειριστεί και τα προηγούμενα περιστατικά πριν από 5 μήνες.

Εύχομαι το καλύτερο για την περιοχή μας. Να είμαστε σε εγρήγορση, δεν χρειάζεται πανικός.

Αερισμός των σπιτιών, πλύσιμο χεριών, αποστάσεις και μάσκα ακόμα και αν έχει 40 βαθμούς θερμοκρασία έξω. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Οφείλουμε να προφυλάξουμε τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας, τις δουλειές μας.

Ευχαριστώ όλους όσους ανησυχούν για την υγεία μου, η προστασία που είχα, έχω και θα έχω στο ιατρείο μου και τα μέτρα είναι τέτοια, τα οποία δεν επιτρέπουν να εισβάλλει κανένας κορονοϊός…».

Όλη η επικαιρότητα