Ηλεία

Κορωνοϊός – Ηλεία: Προβληματισμός για την διασπορά του ιού στα σχολεία – Έκλεισε το 1ο Δημ. Σχολείο Πύργου

Πληθαίνουν οι φωνές των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας που ζητούν την αναστολή των δια ζώσης μαθημάτων και την επιστροφή στην τηλεκπαίδευση, λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, 3 μαθητές στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου μέχρι την Παρασκευή 19 Μαρτίου.

Πιο συκγκεριμένα, ο κος Νίκος Κλάδης αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, όπως προβλέπει και το πρωτόκολλο όταν υπάρχει συρροή κρουσμάτων σε μαθητές Σχολικής Μονάδας.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας ενημερώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 του σχολείου σχετικά με τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στο 1ο δημοτικό και αποφάσισε το κλείσιμο όλου του σχολείου, κυρίως για λόγους πρόληψης.

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό από το Σάββατο 06-03-2021 έως και την Παρασκευή 19-03-2021.

Εντωμεταξύ όπως έγινε γνωστό, γονέας μαθητή του 5ου Δημοτικού σχολείου Πύργου διαγνώστηκε θετικός στον ιό και για αυτό θα παραμείνει το παιδί σε κατ’ οίκον περιορισμό για το διάστημα που προβλέπεται. Το σχολείο θα παραμείνει κανονικά ανοιχτό αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Για το θέμα αυτό, ο κος Κλάδης, ο οποίος, προς τιμήν του, ενημέρωσε ότι είναι και αυτός θετικός στον ιό και μαζί με την οικογένειά του θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, δήλωσε ότι πάνω από όλα θα πρέπει να προασπίσουμε την υγεία της σχολικής κοινότητας για την μη εξάπλωση του ιού.

Θετικό κρούσμα εντοπίστηκε και στο 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας σε μαθητή, με αποτέλεσμα το τμήμα που φοιτά να κλείσει. Να σημειωθεί ότι είναι το 2ο κρούσμα στο σχολείο αυτή την βδομάδα.

Όλη η επικαιρότητα