Ηλεία

Ηλεία: «Μπαλάκι» μεταξύ Νοσοκομείων Πύργου – Αμαλιάδας 41χρονη με σοβαρό νόσημα

Ότι η εκ περιτροπής λειτουργία των εφημεριών στα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας, έχουν καταστήσει την κόρη του, στα 41 της χρόνια με σοβαρό χρόνιο  νόσημα ένα «μπαλάκι» για να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς, να ζει και να επιβιώνει σε αυτό το σύστημα Υγείας, κατήγγειλε χθες το πρωί ο πατέρας της που δίνει όλα αυτά τα χρόνια τον δικό του αγώνα για να μπορεί το παιδί του να ζει αξιοπρεπώς και να μην κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή…

Η 41χρονη κατάγεται από την περιοχή του Πύργου, αλλά διαμένει και εργάζεται σε οργανισμό στην Αμαλιάδα. Βρίσκεται σε ανοσοθεραπεία από το 2017 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και κάνει τον δικό της γενναίο αγώνα για να ξεπερνά τις δυσκολίες του νοσήματος.

Χθες το πρωί έζησε δύσκολες στιγμές στο σπίτι της στην Αμαλιάδα με κάποια κρίση λόγω του νοσήματος,  και άμεσα ο πατέρας της επικοινώνησε αρχικά, όπως ο ίδιος αναφέρει, με το Νοσοκομείο Πύργου για να ρωτήσει που να πάει την κόρη που αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Σύμφωνα, πάντα με τον ίδιο η απάντηση, ήταν «ελάτε στην παθολογική του Πύργου». Πήγε στο σπίτι της στην Αμαλιάδα, την πήρε και πήγαν στην παθολογική κλινική Πύργου, για να ακούσουν τελικά ότι εφημερεύει η παθολογική νοσοκομείου Αμαλιάδας!

Ο πατέρας της 41χρονης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία στην παρούσα χρονική στιγμή (σ.σ. διαθέτουμε τα στοιχεία του), δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η κόρη μου κάνει ανοσοθεραπεία κάθε 3 μήνες στο νοσοκομείο του Ρίου. Το ανοσοποιητικό της σύστημα, έχουμε τις εξετάσεις εξάλλου εδώ, είναι μηδενικό. Εγώ μένω στον Πύργο και η κόρη δουλεύει και διαμένει στην Αμαλιάδα.

Ήρθα σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες), γιατί δεν ένιωθε καθόλου καλά. Ήρθα Αμαλιάδα. Πήρα πρώτα το Νοσοκομείο Πύργου και μου είπαν ότι εφημερεύει η Παθολογική Κλινική του Πύργου.

Η κόρη μου μένει δύο μέτρα από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, που λέει ο λόγος. Έρχομαι Αμαλιάδα, παίρνω την κόρη μου και πάμε στο Νοσοκομείο Πύργου. Υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. Το παιδί δεν ήταν καλά.

Και στον Πύργο, μου λένε γιατί πήγα αφού εφημερεύει η Αμαλιάδα! Το ίδιο ακριβώς περιστατικό συνέβη και στις 24 Ιανουαρίου 2017.

Και τότε, μας έκαναν «μπαλάκι». Μας καταρράκωναν, λες και δεν μας φτάνει το πρόβλημα μας.

Ήρθαμε σήμερα (σ.σ. χθες) στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και ο γιατρός, μας είπε να τηλεφωνήσω στον γιατρό που την κουράρει στο Ρίο για να μας πει. Τι να κάνω; Τι να κάνουμε, όταν βλέπω την κόρη μου να χάνεται, να μην έχει δυνάμεις. Να μην έχει άμυνες στον οργανισμό της και απευθύνεσαι στα νοσοκομεία;

Γιατί να το ζει αυτό; Γιατί να αγωνιά τόσο; Γιατί να νιώθει άσχημα; Γιατί κι εμείς να βλέπουμε ότι ως φορολογούμενοι πολίτες που παλεύουμε δεν μπορούμε τουλάχιστον να επιβιώνουμε.

Μόνο, να αγωνιούμε; Για τα ίδια μας τα παιδιά; Δεν μπορώ να το δεχτώ. Κανένας πατέρας…».

Όλη η επικαιρότητα