Ελλάδα

Ηλεία: Ξεκινάει σήμερα ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών

Αρχίζει από σήμερα ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 85 ετών, που θα γίνεται στα τρία μεγάλα νοσοκομεία της Ηλείας και συγκεκριμένα αυτά του Πύργου, της Αμαλιάδας και της Κρέστενας.

Ακόμη τα Κέντρα Υγείας της ορεινής κυρίως Ηλείας δεν έχουν μπει στο σχετικό πρόγραμμα εμβολιασμού και κανείς δεν ξέρει πότε θα μπουν, ενώ υπάρχει και πρόβλημα στελέχωσης αυτών των κέντρων, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών να πρέπει να μεταβούν στα τρία μεγάλα νοσοκομεία του νομού για να μπορέσουν να εμβολιαστούν.

Να τονίσουμε ότι υπάρχει μία δυσαρέσκεια από τους ηλικιωμένους κατοίκους ορεινών περιοχών της Ηλείας, της Ανδρίτσαινας και της Ζαχάρως κυρίως, για το γεγονός ότι θα πρέπει να μεταβαίνουν στην Κρέστενα ή στον Πύργο για να κάνουν το εμβόλιο, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει άλλη λύση και θα πρέπει να υποστούν αυτή τη μικρή ταλαιπωρία για να προστατέψουν την υγεία τους.

Ο Προγραμματισμός των ραντεβού

Ο πολίτης που θέλει να εμβολιαστεί, εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού:

Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα: http://emvolio.gov.gr.

Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.

Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού.

Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα του ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Όλη η επικαιρότητα