Ηλεία

Λεχαινά: Οι έρευνες για τα σκυλιά-φονιάδες που κατασπάραξαν τον 56χρονο Χρήστο Βασιλόπουλο

Ακούστε το άρθρο

Στα περιφραγμένα κλουβιά τους στο συσκευαστήριο συνεχίζουν να βρίσκονται τα δύο σκυλιά που επιτέθηκαν και κατασπάραξαν τον 56χρονο Χρήστο Βασιλόπουλο, η τύχη των οποίων θα κριθεί σε λίγες μέρες. Όσο για τις κάμερες που υπάρχουν στο χώρο και θα μπορούσαν να δώσουν στοιχεία, είναι σύμφωνα με πληροφορίες εκτός λειτουργίας αρκετούς μήνες τώρα.

Το ένα σκυλί μοιάζει με βελγικό ποιμενικό (μαλινουά) ενώ το άλλο είναι ημίαιμο.

Σύμφωνα με τον Νόμο, ο κτηνίατρος του  περιφερειακού αγροτικού κτηνιατρείου Ανδραβίδας θα πρέπει να παρακολουθεί για τουλάχιστον 15 ημέρες την συμπεριφορά των δύο σκυλιών, τα οποία και θα επισκέπτεται με κάθε προφύλαξη στα περιφραγμένα κλουβιά τους στο συσκευαστήριο.

Ο κτηνίατρος θα πρέπει να αποκλείσει την περίπτωση να έχουν προσβληθεί οι σκύλοι από τον ιό της λύσσας. Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία: «Η διάρκεια της νόσου στο σκύλο είναι πολύ σύντομη (7 ημέρες). Η νόσος στην αρχή εκδηλώνεται με ανησυχία, απρόκλητα γαυγίσματα, σιαλλόρροια, το ζώο γίνεται ευερέθιστο, δαγκώνει ότι βρει μπροστά του και παρουσιάζει έντονη επιθετικότητα. Στη συνέχεια έχουμε την εμφάνιση παράλυσης κατά την οποία το ζώο δε μπορεί να φάει ούτε να πιει. Ο θάνατος επέρχεται τελικά από αναπνευστική παράλυση».

Αν τελικά διαπιστωθεί ότι οι σκύλοι είναι υγιείς θα πρέπει να συσταθεί επιτροπή που θα αποφασίσει για την τύχη τους. Συνήθως σε περιπτώσεις που έχουν προκαλέσει θάνατο ανθρώπου ακολουθείται η διαδικασία της ευθανασίας.

Τα ερωτήματα

Η Αστυνομία στην έρευνά της και σε συνεργασία προφανώς με το αγροτικό κτηνιατρείο, θα δώσει απαντήσεις στα εξής μεταξύ άλλων ερωτήματα όσον αφορά τα σκυλιά:

1/ Αν έχει τοποθετηθεί  microchip στα σκυλιά. Αυτό διαπιστώνεται άμεσα με ειδικό σαρωτή (scanner).  To microchip είναι η ηλεκτρονική ταυτότητα του σκύλου στην οποία εκτός από τη ράτσα καταγράφονται και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. 2/ Αν κάποιο από τα σκυλιά έχει «παρελθόν» με επίθεση σε άνθρωπο.

Όλη η επικαιρότητα