Εκπαίδευση Ηλεία

Πάλι τηλεκπαίδευση από σήμερα (και) στην Ηλεία

Ευχή όλων να αντέξει το σύστημα και να μην έχει τα προβλήματα που είχε σε προηγούμενες περιόδους   

Από σήμερα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες (τουλάχιστον) και συγκεκριμένα έως τις 29 Μαρτίου, όλα τα σχολεία της Ηλείας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση, μετά τη σχετική απόφαση της Κυβέρνησης.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, προκειμένου δηλαδή να μειωθεί η διάδοση του ιού, αν και πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν λάθος αυτή την απόφαση και ότι θα έπρεπε τα σχολεία να είναι ανοιχτά έστω και αν τα μαθήματα γίνονταν εκ περιτροπής.

Από σήμερα λοιπόν όλοι οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα κάνουν τα μαθήματά τους μέσω υπολογιστή, tablet ή κινητό, με την ευχή φυσικά να μην έχουμε τα γνωστά προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας.

Και αυτό αφού πλέον ο αριθμός των μαθητών και των εκπαιδευτικών ο οποίος θα μπαίνει στο σύστημα θα είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι ήταν πριν. Μην ξεχνάμε ότι έως την Παρασκευή λειτουργούσαν κανονικά γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία, και όλοι φυσικά ελπίζουν το σύστημα να αντέξει και να μην υπάρξει πρόβλημα στη σύνδεση των μαθητών με τους καθηγητές και τους δασκάλους τους.

Όπως τονίζουν τόσο ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κος Γιώργος Φωτεινόπουλος, όσο και ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κος Νίκος Κλάδης, είναι όλα έτοιμα στα σχολεία της Ηλείας για να ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση και φυσικά εύχονται και αυτοί πολύ σύντομα να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στη δια ζώσης εκπαίδευση που σίγουρα είναι πιο ιδανική για να δημιουργούνται καλύτερες σχέσεις μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών και φυσικά για να γίνεται πιο εύκολα και πιο σωστά το μάθημα.

*Yπενθυμίζεται ότι οι σχολικές μονάδες ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αγωγής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης εξαιρούνται από την τηλεκπαίδευση και συνεχίζουν τη δια ζώσης εκπαίδευση 

Όλη η επικαιρότητα