Ηλεία

Ηλεία: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις στα σχολεία

Προκαταρκτική εξέταση για το θέμα των καταλήψεων διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας κ. Ιώαννης Σέβης με αφορμή και τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στο συγκεκριμένο γεγονός.

Με την εντολή που έχει δώσει θα διερευνηθούν δύο κατευθύνσεις. Η μία αφορά την εμπλοκή στις καταλήψεις εξωσχολικών ατόμων και η άλλη την διαπίστωση υπερδραστηριότητας ατόμων του σχολικού περιβάλλοντος προς αυτή την κατεύθυνση.

Η διεξαγωγή της προκαταρκτικής έχει ανατεθεί στις διωκτικές αρχές της περιοχής που θα πρέπει άμεσα και σε εύλογο χρονικό διάστημα να διερευνήσουν την υπόθεση με βάση την εντολή που έχει δώσει ο εισαγγελέας.

Όπως είναι γνωστό τουλάχιστον εννέα σχολεία από την αρχή της εβδομάδος βρίσκονται υπό κατάληψη από τους μαθητές με βασικό αίτημα τη μη χρήση μάσκας εντός της τάξης και τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Οι καταλήψεις ξεκίνησαν από την Παρασκευή 18 του μηνός όπου οι μαθητές έκλεισαν σχολεία στον Πύργο και την Ηλεία γενικότερα έχοντας και άλλα αιτήματα εκτός από αυτά που έχουν άμεση σχέση με τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Όλη η επικαιρότητα