Ηλεία Υγεία

Ηλεία: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για εμβολιασμό σε Κέντρα Υγείας μακριά από τον τόπο κατοικίας των πολιτών

εμβόλιο

Μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε ο κος Βασίλειος Καλογερόπουλος, κάτοικος Πύργου, που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, όταν τον ενημέρωσαν από τον ΕΟΔΥ, ότι θα κάνει το εμβόλιο για τον covid-19 στο κέντρο υγείας της Γαστούνης και όχι στον Πύργο.

Ο κος Καλογερόπουλος, ανήκει στην ομάδα των πολιτών 60 έως 64 ετών, πού ξεκινά τον εμβολιασμό κατά του covid-19 και σίγουρα δεν περίμενε ότι θα πρέπει να μετακινηθεί για περίπου 25 χιλιόμετρα, προκειμένου να κάνει το εμβόλιο που θα τον προστατέψει από το να νοσήσει.

Όπως τονίζει στην εφημερίδα «Πατρίς», χωρίς να θέλει να πει κάτι άσχημο για το Κέντρο υγείας της Γαστούνης, θα έπρεπε τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας, να κάνουν το εμβόλιο στα μεγάλα νοσοκομεία, όπως αυτό του Πύργου, προκειμένου αν υπάρξει κάποια παρενέργεια, να αντιμετωπιστεί άμεσα.

“Δεν νιώθω ασφαλής να κάνω το εμβόλιο στο Κέντρο υγείας της Γαστούνης” τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Καλογερόπουλος, πού αναφέρθηκε και στην απροθυμία του ΕΟΔΥ να τον ενημερώσει για ποιό λόγο πρέπει να κάνει το εμβόλιο στη Γαστούνη και όχι στον Πύργο.

Χαρακτηριστικά ο κος Καλογερόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» για το όλο θέμα που έχει προκύψει, ότι δεν είναι ο μοναδικός ο οποίος θα αναγκαστεί να διανύσει πολλά χιλιόμετρα για να κάνει το εμβόλιο, αφού υπάρχουν και πολίτες της Ηλείας που θα αναγκαστούν να μεταβούν στα Τρόπαια για τον εμβολιασμό τους!

Σίγουρα κάπου «χωλαίνει» ο προγραμματισμός της πολιτείας για τον εμβολιασμό ορισμένων ηλικιακών ομάδων και καλό είναι να το ξαναδεί το θέμα, για να αποφεύγονται παρόμοια προβλήματα, που είναι αρκετά έντονα στους ανθρώπους οι οποίοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Βρέθηκα μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη

Ξεκινώντας την καταγγελία του ο κος Βασίλειος Καλογερόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά.

“Μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη βρέθηκα προχτές ξημερώματα 11 Φεβρουαρίου, όταν δέχτηκα μήνυμα, ενώ έχω κάνει την άυλη συνταγογράφηση, να εμβολιαστώ στη Γαστούνη. Έμεινα έκπληκτος! Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση και από την πρωτεύουσα του Νομού με στέλνουν στη Γαστούνη. Και όχι μόνο εμένα, αλλά και άλλους πολίτες οι οποίοι είναι να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Δεν έχω αντίρρηση, ούτε είμαι τοπικιστής, να πάω στη Γαστούνη, αλλά για λόγους ασφάλειας της υγείας μου, αφού ανήκω σε ευπαθή ομάδα, θεωρώ ότι πρέπει να γίνει το εμβόλιο στο νοσοκομείο του Πύργου, για να έχουμε μία καλύτερη νοσοκομειακή περίθαλψη. Εάν πάθω κάποια αλλεργία στη Γαστούνη, θα πρέπει να υπάρχει κάποιος καρδιολόγος, αναισθησιολόγος και λοιπά. Δεν με καλύπτει λοιπόν η Γαστούνη… “.

“Απρόθυμοι να ενημερώσουν”

Στην συνέχεια τόνισε ο κος Καλογερόπουλος στάθηκε στην απροθυμία του ΕΟΔΥ να τον ενημερώσει σχετικά.

“Ήρθα στο Κέντρο υγείας του Πύργου, με εξυπηρέτησε δεν λέω ο κος Παρασκευόπουλος, αλλά μου τόνισε ότι δεν μπορεί να μου δώσει πληροφορίες, γιατί δηλαδή θα γίνει ο εμβολιασμός μου στη Γαστούνη και όχι εδώ που είναι κέντρο covid. Μου συνέστησε να πάρω τον ΕΟΔΥ. Πήρα λοιπόν τον ΕΟΔΥ, το σήκωσε το τηλέφωνο μετά από 15 λεπτά ένας υπάλληλος, αλλά δεν θέλησε να με ενημερώσει όπως θα έπρεπε, για ποιο λόγο θα πρέπει να εμβολιαστώ στη Γαστούνη και όχι στον Πύργο. Δεν θεωρώ ότι αυτό που κάνω είναι καταγγελία, που πλέον έχει γίνει της μόδας , αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει μία ενημέρωση κυρίως για τα άτομα που είναι στις ευπαθείς ομάδες και να μας δίνουν προτεραιότητα. Δυστυχώς κανένας φορέας, το κράτος, δεν μπορεί να μου δώσει λύση σε αυτό το θέμα. Πιστεύω ότι είναι πολλά τα άτομα τα οποία είναι στη δική μου θέση, αλλά δεν ξέρουν τη διαδικασία για να υποβάλλουν τα αιτήματα τους και να βρουν το δίκιο τους”.

“Σίγουρα υπάρχει ένας φόβος”

Τώρα για το αν φοβάται να κάνει το εμβόλιο στο κέντρο υγείας της Γαστούνης ο κος Καλογερόπουλος δήλωσε σχετικά.

“Σίγουρα υπάρχει ένας φόβος να πάω να κάνω το εμβόλιο στο Κέντρο υγείας της Γαστούνης, δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι. Υπάρχει κίνδυνος να μου πει τη μέρα που είναι να κάνω το εμβόλιο ο γιατρός, δεν πρέπει να το κάνετε. Πώς θα ξεμπερδέψω εγώ μετά ως πολίτης ευπαθής ομάδας; Δεν υπάρχει καμία προστασία για μας και θα πρέπει το Υπουργείο να φροντίσει να βρει λύσεις στο πρόβλημά μας και να μας έχει ως προτεραιότητα στον εμβολιασμό”.

Τι αναφέρει ο υπεύθυνος του Κέντρου υγείας Πύργου Γιάννης Παρασκευόπουλος

Για το θέμα αυτό και τις αρκετές καταγγελίες που υπάρχουν από πολίτες, ιδίως της ομάδας 60-64 ετών, η εφημερίδα «Πατρίς» μίλησε με τον υπεύθυνο του Κέντρου υγείας Πύργου κο Παρασκευόπουλο ο οποίος μας ενημέρωσε ότι τόσο στο Κέντρο υγείας της πρωτεύουσας του νομού, όσο και στο νοσοκομείο του Πύργου, γίνεται το εμβόλιο της Pfizer και όχι της AstraZeneca που είναι για τις ηλικίες 60 έως 64 και αυτό θα γίνεται στα Κέντρα Υγείας της Γαστούνης και πιθανόν σύντομα και στο Κέντρο υγείας Ολυμπίας. Για το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες της Ηλείας πηγαίνουν ακόμη και στα Τρόπαια Αρκαδίας για να κάνουν το εμβόλιο, ο κος Παρασκευόπουλος επισήμανε, ότι πράγματι αυτοί οι άνθρωποι ταλαιπωρούνται, αλλά αυτό δεν είναι θέμα που μπορεί να λυθεί από το Κέντρο υγείας Πύργου, αφού αυτή είναι η κατεύθυνση που έχει δώσει το Υπουργείο υγείας.

“Το Υπουργείο δεν μπορεί να μας δώσει άλλο εμβόλιο πέρα της Pfizer, γιατί μπορεί να υπάρξει κάποιο μπέρδεμα” τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Παρασκευόπουλος, που επισήμανε ότι ” οι πολίτες 60 έως 64 πηγαίνουν στη Γαστούνη και μπορεί να ανοίξει και το Κέντρο υγείας της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca και όχι της Pfizer. Πρόκειται για άλλο εμβόλιο. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για αυτό το θέμα, άλλωστε ούτε τα ραντεβού τα κλείνουμε εμείς”.

Και για το μέλλον;

“Μπορεί να αλλάξει αυτό, μόνο αν υπάρξει κάποια οδηγία στο μέλλον να έρθει και εδώ το εμβόλιο της AstraZeneca, κάτι που όμως αυτήν τη στιγμή δεν γίνεται”.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό πού διεξάγεται στο Κέντρο υγείας Πύργου ο κος Παρασκευόπουλος τόνισε ότι όλα εξελίσσονται ομαλά και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και μάλιστα είναι πάρα πολλοί οι κάτοικοι του Πύργου και της Ηλείας που έρχονται για να εμβολιαστούν.

“Συνιστώ στον κόσμο, στους πολίτες να εμβολιαστούν και για το δικό τους καλό και για το καλό των συνανθρώπων τους. Υπάρχει επάρκεια στα εμβόλια, οπότε δεν πρόκειται κανένας που θα έρθει να εμβολιαστεί να μην κάνει το εμβόλιο” τόνισε τέλος ο κος Παρασκευόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα