Ηλεία

Ηλεία: Πρεμιέρα για το πρόγραμμα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών

Αρχίζει από σήμερα το πρόγραμμα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, όπου μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 860 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θέλουν να εμβολιαστούν και για την προστασία των ιδίων και των οικογενειών τους, αλλά φυσικά και των μαθητών τους όταν ανοίξουν τα σχολεία και πάλι.

Για τη σημερινή έναρξη του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών της Ηλείας, η εφημερίδα «Πατρίς» ζήτησε τη γνώμη των δύο διευθυντών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νίκου Κλάδη και Γιώργου Φωτεινοπούλου αντίστοιχα, καθώς και των προέδρων των συλλόγων δασκάλων και ΕΛΜΕ Αντωνίας Μπρη και Τρύφωνα Αθανασόπουλου.

Νίκος Κλάδης: «Το Υπουργείο Παιδείας, αξιοποίησε την ευκαιρία που δόθηκε με τις αδιάθετες δόσεις εμβολίων»

Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Κλάδης τόνισε από την πλευρά του:

“Κάθε τι που γίνεται και πού στοχεύει στην δημιουργία τείχους ανοσίας για την εκπαιδευτική κοινότητα είναι θετικό. Υπό τις παρούσες συνθήκες το Υπουργείο Παιδείας, σοφά πράττοντας, αξιοποίησε την ευκαιρία που δόθηκε με τις αδιάθετες δόσεις εμβολίων και αυτό έχει θετικό αποτύπωμα. Είναι θετικό να διατίθενται τα εμβόλια στους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων. Αυτό είναι προς όφελος και των ίδιων των εκπαιδευτικών, αλλά και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας”.

Γιώργος Φωτεινόπουλος: «Έχουν δηλώσει συμμετοχή 860 άτομα»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Φωτεινόπουλος πρόσθεσε:

“Έως τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 860 άτομα και από την δευτεροβάθμια και από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Οι εμβολιασμοί θα γίνουν σε όποιο εμβολιαστικό κέντρο υπάρχει περίσσευμα εμβολίων, ενώ εμείς έχουμε φτιάξει μία τριμελή επιτροπή η οποία θα ενημερώνει τους καθηγητές και τους δασκάλους με φθίνουσα σειρά ηλικίας, για να πηγαίνουν εκεί που υπάρχει περισσευούμενο εμβόλιο. Το ποσοστό που έχει δηλώσει συμμετοχή είναι πολύ ικανοποιητικό και ξεπερνάει το 50%”.

Αντωνία Μπρή: «Είμαστε αντίθετοι ως προς την διαδικασία, όχι ως προς τον εμβολιασμό»

Για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών η Αντωνία Μπρή έχει κάποιες αντιρρήσεις όσο αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει.

“Εμείς δεν είμαστε σύμφωνοι με την διαδικασία αυτή, δηλαδή ότι εμβόλιο περισσεύει να το κάνουν οι εκπαιδευτικοί. Έχουμε βγάλει και σχετική ανακοίνωση για αυτό. Είμαστε αντίθετοι ως προς την διαδικασία μόνο και όχι ως προς τον εμβολιασμό. Αντιθέτως είμαστε υπέρ του εμβολιασμού όλων των εκπαιδευτικών. Όχι όμως ότι ξεμένει και για όσους μένει… Πιστεύω ότι δεν θα βοηθήσει και αυτό ιδιαίτερα αφού το να πάρουν οι εκπαιδευτικοί τρεις ή πέντε δόσεις οι οποίες θα περισσέψουν, δεν σημαίνει ότι καλύφθηκε το εκπαιδευτικό σύστημα. Έπρεπε οι εκπαιδευτικοί να εμβολιαστούν καθολικά και μάλιστα σε προτεραιότητα, ειδικά όσο ακούγεται η επάνοδο μας τα σχολεία”.

Τρύφωνας Αθανασόπουλος: «Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού»

Τέλος ο Τρύφωνας Αθανασόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά.

“Εμείς είμαστε υπέρ του εμβολιασμού. Ζητάμε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, αφού αρκετοί συνάδελφοι είναι σε μεγάλη ηλικία και πρέπει να εμβολιαστούν. Υπάρχει ένας σχεδιασμός από μία επιτροπή που έχει γίνει και γενικά πιστεύω ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί”.

Όλη η επικαιρότητα