Ηλεία

Ηλεία-Πρόεδροι Τοπικών κοινοτήτων: Διαφορετικό φέτος το καλοκαίρι … στο χωριό

«Φρένο» η πανδημία στα σχέδια των ετεροδημοτών Ο κορωνοϊός κρατάει έρημα τα χωριά της Ηλείας

Το καλοκαίρι είναι εδώ.  Όσοι έχουν περάσει τα καλοκαίρια της παιδικής τους ηλικίας σε χωριά, καταλαβαίνουν αμέσως τη διαφορά με εκείνα της πόλης. Αναμνήσεις έντονες και συνάμα όμορφες.

Κάθε καλοκαίρι τα χωρία γεμίζουν κόσμο και σφύζουν από ζωή. Αυτό το καλοκαίρι, όπως και το προηγούμενο, είναι διαφορετικά από τα συνηθισμένα. Δυστυχώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει και τις καλοκαιρινές διακοπές των πολιτών.

Στην εφ. «Πατρίς» μίλησαν επτά πρόεδροι, από επτά τοπικές κοινότητες του Νομού Ηλείας. Όλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το καλοκαίρι στην εποχή του κορωνοϊού δε μοιάζει σε καμία περίπτωση με τα καλοκαίρια των προηγούμενων ετών. Όταν δηλαδή οι πλατείες και τα καφενεία ήταν γεμάτα με κόσμο όλων των ηλικιών.

Κωνσταντίνος Χαντζής: Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Ανδραβίδας

«Η κίνηση μέχρι τώρα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Έχουν έρθει λίγοι ετεροδημότες, περίπου το 50 με 60% σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια»

«Η κίνηση μέχρι τώρα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Έχουν έρθει λίγοι ετεροδημότες, περίπου το 50 με 60% σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, οπότε καταλαβαίνετε πως η διαφορά είναι μεγάλη και η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένουμε κάποια ιδιαίτερη αύξηση.  Ίσως να έχουμε λίγο περισσότερο κόσμο την περίοδο του 15Αύγουστου.»

Νίκος Σωτηρόπουλος: Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Κουρτεσίου

« Βγαίνω έξω και βλέπω συνεχώς τα ίδια πρόσωπα ενώ πριν δύο χρόνια γινόταν χαμός στο χωρίο»

«Από ότι φαίνεται ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει για τα καλά τις διακοπές. Αυτό μαρτυρά τουλάχιστον η εικόνα στο Κουρτέσι. Βγαίνω έξω και βλέπω συνεχώς τα ίδια πρόσωπα ενώ πριν δύο χρόνια γινόταν χαμός στο χωρίο. Ήταν γεμάτο από κόσμο και διοργανώναμε γλέντια και πανηγύρια. Φέτος τίποτα. Περιμένουμε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγόστου, μήπως δούμε κίνηση στο χωρίο από τους ετεροδημότες γιατί μέχρι τώρα το χωριό είναι έρημο.»

Γιώργος Βόσσος: Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Κυλλήνης

«Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει περιορίσει γενικότερα τις μετακινήσεις του όχι μόνο λόγω της πανδημίας αλλά και λόγω της έλλειψης χρημάτων»

«Η Κυλλήνη δεν έχει την κίνηση που περιμέναμε, με εξαίρεση του τουρίστες που περνάνε από εδώ για να ταξιδέψουν σε κάποιο νησί του Ιονίου. Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει περιορίσει γενικότερα τις μετακινήσεις του όχι μόνο λόγω της πανδημίας αλλά και λόγω της έλλειψης χρημάτων. Αναμένουμε μια αύξηση της κινητικότητας στις 15 Αυγούστου και λίγο πιο μετά, όπου λόγω της γιορτής του Αγ. Διονυσίου, αρκετός κόσμος θα περάσει από την Κυλλήνη, πριν πάει στη Ζάκυνθο για προσκύνημα.»

Ανδρέας Αποστολόπουλος: Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μυρσίνης

: «Η κίνηση στο χωριό μας αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα αυξημένη και οι περισσότερες εξοχικές κατοικίες είναι γεμάτες με ετεροδημότες»

«Η κίνηση στο χωριό μας αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα αυξημένη και οι περισσότερες εξοχικές κατοικίες είναι γεμάτες με ετεροδημότες που έχουν έρθει για λίγες ημέρες από τα αστικά κέντρα. Περιμένουμε κορύφωση στα μέσα του Αυγούστου αφού έχουμε και τη δοξολογία στις 6 Αυγούστου για τον εορτασμό της Μεταμόρφωσης της Σωτήρος. Σίγουρα η εικόνα του φετινού και του περσινού καλοκαιριού δε μπορεί να συγκριθεί με τα προηγούμενα χρόνια, όμως και πάλι είμαστε ικανοποιημένοι.»

 

Αλεξάνδρα Λυκοκαννέλου: Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μέλισσας

«Αρκετοί ετεροδημότες προτίμησαν να επισκεφθούν τον παππού και τη γιαγιά και να περάσουν ήρεμα τις διακοπές τους εδώ»

«Είμαστε ένα όμορφο και φιλόξενο χωριό με τοπικά προϊόντα και δύο χώρους εστίασης. Το χωριό μας σφύζει όλο το χρόνο από ζωή καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι δραστηριοποιούνται εδώ. Όπως και αρκετοί ετεροδημότες προτίμησαν να επισκεφθούν τον παππού και τη γιαγιά και να περάσουν ήρεμα τις διακοπές τους εδώ. Δυστυχώς ο κορωνοϊός δε μας επέτρεψε να διοργανώσομε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θέλαμε ώστε θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο τη Μέλισσα, αλλά όπως και να έχει είμαστε ευχαριστημένοι όσον αφορά την επισκεψιμότητα στο χωριό μας.»

Χρήστος Μπουλαλάς: Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Ανεμοχωρίου

«Σίγουρα η κίνηση έχει αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, μπορώ να πώ ότι είναι καλύτερα από το περσινό καλοκαίρι»

«Σίγουρα η κίνηση έχει αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, μπορώ να πώ ότι είναι καλύτερα από το περσινό καλοκαίρι και περιμένουμε ακόμα περισσότερη κίνηση ενόψει 15Αύγουστου. Παρότι στο χωριό μας δεν έχουμε κρούσματα κορωνοϊού, όμως κάποιοι ετεροδημότες που έχουν έρθει είναι επιφυλακτικοί και παραμένουν στο σπίτι τους.»

Βασίλης Κλαμπάνος: Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Σταφιδόκαμπου

«Μέχρι σήμερα έχει έρθει περίπου το 50% των ετεροδημοτών»

«Κάθε καλοκαίρι, όπως και φέτος, έχουμε πολύ κόσμο στο χωριό μας. Και μέχρι σήμερα έχει έρθει περίπου το 50% των ετεροδημοτών. Φέτος έχουμε και ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα ενώ λειτουργεί και το θερινό σινεμά. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις προσελκύουν κόσμο και από άλλες περιοχές και αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού διαφημίζεται περισσότερο το χωριό μας.»

Όλη η επικαιρότητα