Ηλεία

Ηλεία: Τίμησαν τους ήρωες της Πυροσβεστικής…

Παρόντες για ενδέκατη χρονιά ήταν οι πυροσβέστες της Ηλείας στη μαρτυρική στροφή του δρόμου που ενώνει τη Ζαχάρω με τη Μάκιστο και την Αρτέμιδα, για να τιμήσουν τη μνήμη των τριών συναδέλφων τους, του Ανδρέα Τζούμα, του Γιάννη Δρακόπουλου και του Θανάση Νιάρχου, που έπεσαν μαχόμενοι στις 24 Αυγούστου του 2007 την ώρα που επιτελούσαν το καθήκον τους.

Μαζί τους και οι συγγενείς των θυμάτων, με θλιμμένα πρόσωπα και βουβό πόνο από τις δυσάρεστες αναμνήσεις του 2007, οι πυροσβέστες κατέθεσαν στεφάνια αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στους νεκρούς συναδέλφους τους.

Στεφάνι κατέθεσαν εκ μέρους της Πυροσβεστικής ο συντονιστής των περιφερειακών διοικήσεων Δυτικής Ελλάδος Πελοποννήσου και Ιόνιων Νήσων, Υποστράτηγος Κώστας Κυριακόπουλος, ο περιφερειακός διοικητής Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Πετρούτσος, ο διοικητής ΠΥ Ηλείας, Γιάννης Καραμαλίκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηλείας, Σωτ. Παπαηλιού, ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων πυροσβεστών, K.Ζιάτας, ο εκπρ. Των εποχικών πυροσβεστών,  Δ.Κοτσώρης, κ.ά.

Ο κ. Παπαηλιού δήλωσε:

«Είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής, θα θυμόμαστε και θα τιμούμε πάντα τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας και συνανθρώπους μας στην τραγωδία του 2007. Μετά τα τραγικά γεγονότα στην Αττική  είναι σαφές ότι οι τραγωδίες έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο. οι συναρμόδιοι φορείς θα πρέπει να εξετάσουμε τα νέα δεδομένα εστιάζοντας στην πρόληψη.

»Πρέπει να μας απασχολούν και μας απασχολούν σοβαρότερα από την ομολογουμένως άσχημη εικόνα ενός σημείου στάθμευσης περιπολικού στη Δαφνιώτισα – πρέπει να ελεγχθεί και θα ελεγχθεί. Πρέπει όμως να ζυγίζουμε τα πράγματα και τις στιγμές και να πηγαίνουμε τη σκέψη μας λίγο πιο πέρα. Οι πυροσβέστες ρισκάρουν και δίνουν τη ζωή τους σε μια άνιση καθημερινή μάχη. Αυτούς τιμούμε σήμερα. Όταν τελειώσει ο πόλεμος του καλοκαιριού, θα έρθει ο χειμώνας και ανεξαρτήτως εποχών η δύσκολη πυροσβεστική καθημερινότητα θα συνεχίζεται, όπως και εμείς θα συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με υπευθυνότητα και αυτοθυσία. Θα θυμόμαστε πάντα τα θύματα των φονικών πυρκαγιών με την ευχή και την ελπίδα αλλά πρωτίστως με τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις».

Παρών ήταν και ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος δήλωσε:

«Τιμούμε τους νεκρούς μια θλιβερής επετείου σε μια περιοχή που κατακάηκε και όχι αστικού χαρακτήρα με 63 νεκρούς και κατεστραμμένα σπίτια. Είχαμε πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική με πολλούς νεκρούς. Πρέπει όλοι μας, η πολιτεία να γίνει πιο αποφασιστική και πιο ρηξικέλευθη και οι πολίτες πιο υπεύθυνοι. Πολλές φωτιές ξεκινάνε από την ανθρώπινη ευθύνη. Όλα αυτά πρέπει να μας προβληματίσουν και να δημιουργήσουμε τις υποδομές εκείνες ώστε η παραμικρή πυρκαγιά να κατασβήνεται εύκολα. Υποκλινόμαστε στους νεκρούς και του 2007 και τους πρόσφατους και πρέπει να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας ότι πολλά τέτοια πράγματα πρέπει να μπουν σε τάξη».

Όλη η επικαιρότητα