Εκπαίδευση Ηλεία

Πανελλαδικές 2021: Έτοιμοι 1.151 υποψήφιοι στην Ηλεία

Λίγα εικοσιτετράωρα έμειναν πριν από την έναρξη των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, όπου από την Δευτέρα 14 Ιουνίου, χιλιάδες παιδιά στην Ηλεία αλλά και σε όλη την Ελλάδα θα διεκδικήσουν το όνειρο εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δηλαδή στα ΑΕΙ ή στα ΤΕΙ.

Όλα τα παιδιά έχουν προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά, παρά τα προβλήματα τα οποία υπήρξαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς λόγω του covid, με μεγάλο μέρος της ύλης να διδάσκεται διαδικτυακά.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, λόγω του κορωνοιου σε όλα τα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας και αυτό για να μην έχουμε τη διάδοση του ιού.

Η εφημερίδα Πατρίς επικοινώνησε με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κυρίου Γιώργο Φωτεινόπουλο, ο οποιος και μας δήλωσε ότι είναι όλα έτοιμα για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

“Για φέτος στα ΓΕΛ θα εξεταστούν 828 υποψήφιοι στα γραπτά και 20 τα προφορικά με τις εξετάσεις να γίνονται στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, ενώ στα ΕΠΑΛ θα εξεταστούν 286 υποψήφιοι στα γραπτά και 17 στα προφορικά στην Πάτρα. Είμαστε έτοιμοι για να κυλήσουν όλα ομαλά στις εξετάσεις, οι επιτροπές έχουν ενημερώσει τους επιτηρητές και τηρούνται όλα τα Πρωτόκολλα για τον covid και είμαι σίγουρος ότι θα πάνε όλα καλά. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά”.

Συνολικά φέτος στην Ηλεία θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 848 υποψήφιοι στα ΓΕΛ και 303 υποψήφιοι στα ΕΠΑΛ. Σύνολο 1.151 υποψήφιοι.

Όλη η επικαιρότητα