Ηλεία

Ηράκλεια: Εμπρησμός και… παράπλευρες απώλειες!

Κάηκαν περίπου δύο στρέμματα.

Δεν τους έφτανε μάλλον η τεράστια καταστροφή του Αυγούστου, κάποιος ή κάποιοι την περασμένη Δευτέρα φάνηκε πως ήθελα να… τελειώσουν την δουλειά αφού μόνο τυχαίες δεν μπορούν να θεωρηθούν οι δύο σχεδόν ταυτόχρονες πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Ηράκλεια, σε κοντινό σημείο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά του καλοκαιριού.

Ήταν λίγο μετά τις 9 μ.μ. όταν δύο εστίες άναψαν σε δύο διαφορετικά σημεία και η ανησυχία γρήγορα έγινε έντονη μιας και η φωτιά έκαιγε σε κοντινή απόσταση από σπίτια. Οι πυροσβέστες έσπευσαν άμεσα στο σημείο και προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τη μία εστία που είχε αρχίσει να φουντώνει με σπίτι να βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά, μια δεύτερη εστία ξέσπασε λίγο παρακάτω.

Ευτυχώς αμφότερες τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο ωστόσο μιας και η άπνοια ήταν σύμμαχος όμως ένας εποχικός πυροσβέστης που επιχειρούσε εκείνη την ώρα στο μέτωπο τραυματίστηκε στο μάτι από κλαδί και χρειάστηκε η άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο του Πύργου.

Ο συνολικός απολογισμός ήταν περίπου δύο στρέμματα καμένης γης ενώ ο τραυματισμένος πυροσβέστης για λίγο διάστημα θα παραμείνει εκτός υπηρεσίας προκειμένου να επιστρέψει ξανά υγιής στα καθήκοντά του.

Όλη η επικαιρότητα