Ηλεία Οικονομία

Η… «άρση» άργησε μια μέρα στην Αμαλιάδα

Άνοιξε από χθες και η αγορά της πόλης με τον κόσμο να δείχνει διάθεση για αγορές- Πλεονέκτημα οι εκπτώσεις.

«Με το δεξί», επέστρεψε χθες από το lockdown η αγορά της Αμαλιάδας, με μια μέρα καθυστέρηση, μιας και την Δευτέρα τηρήθηκε η αργία για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Αθανασίου. Παρά το «τσουχτερό» κρύο, ο κόσμος έδειξε κατά την χθεσινή πρώτη μέρα ότι είχε διάθεση κυρίως «να βγει», να κάνει μια έρευνα αγοράς και κάποια ψώνια.

Το άνοιγμα των καταστημάτων συνέπεσε και με την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, ένας σημαντικός παράγοντας για επαγγελματίες και καταναλωτικό κοινό, σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά και στην ανάγκη τόνωσης της ψυχολογίας.

Νίκος Σιαψάλης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας, Κοτόπουλα «Κοντοχρήστος»

Ο κόσμος σαν πρώτη μέρα δείχνει ότι έχει διάθεση και ανάγκη να βγει και να ψωνίσει. Όλα τα μαγαζιά έχουν μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις και τον θέλουμε δίπλα μας, να βοηθήσει, γιατί μετά και το δεύτερο lock down τα μαγαζιά είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Υπάρχει επάρκεια εμπορευμάτων, θέλουν να το διαθέσουν και πρέπει βέβαια να τηρούνται πάντα τα μέτρα και ο κόσμος να έχει υπομονή. Όλοι θα εξυπηρετούνται με υπομονή και προσοχή.

Ευελπιστούμε ο κόσμος να ανταποκριθεί. Η εποχή είναι δύσκολη και η μικρομεσαία επιχείρηση τείνει να αφανιστεί. Τα λεφτά πρέπει να μείνουν στην πόλη μας.

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεσα επίδομα και να προχωρήσει σε διαγραφή χρεών, γιατί πολλές επιχειρήσεις μακροπρόθεσμα θα έχουν μεγάλο πρόβλημα στις υποχρεώσεις τους, αλλά και να επιβιώσουν οι οικογένειές τους.

Πέτρος Τεφάνης, Κατάστημα ενδυμάτων

Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ερχόμαστε από μια κατάσταση πολύ άσχημη. Τα μαγαζιά ήταν κλειστά εδώ και 2 μήνες και ευελπιστούμε πλέον να κινηθεί λίγο η αγορά για να μπορέσουμε να καλύψουμε σε ένα βαθμό την ζημιά που έχουμε υποστεί.

Είναι σημαντικό να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να βγει ο κόσμος και το κυριότερο και εκ μέρους των καταστηματαρχών, να τηρήσουν τα υγειονομικά μέτρα, μια προϋπόθεση απαραίτητη για όλους, ώστε να μην έχουμε άσχημες εξελίξεις με ένα εκ νέου κλείσιμο.

Το σωστό πλάνο στα ποσοστά των εκπτώσεων θεωρώ ότι είναι στο 30%. Με τιμές και εκπτώσεις πραγματικές, σε σχέση και με τα περιθώρια με τις εταιρείες που δουλεύουμε.

Γιάννης Δαλαμάρας, Soqs

Η κίνηση είναι αυξημένη σήμερα. Ο κόσμος δείχνει ότι θέλει να ψωνίσει. Κινούμαστε, σχετικά, σε καλούς ρυθμούς, με τήρηση των μέτρων πάντα και περιορισμένο αριθμό πελατών εντός του καταστήματος.

Το πλήγμα που έχει δεχτεί η αγορά όλο αυτό το διάστημα που ήταν κλειστή και με τα ημίμετρα που ίσχυαν ανά διαστήματα, είναι πολύ μεγάλο. Αυτό το άνοιγμα είναι μια «χείρα βοηθείας» γιατί οι υποχρεώσεις που έχουμε είναι συσσωρευμένες πλέον.

Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να μην μας ξανακλείσουν.

Γιάννης Γεωργακόπουλος, Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας, Κόσμημα

Ανοίξαμε σήμερα και φαίνεται ότι ο κόσμος έχει μια διάθεση να βγει στην αγορά μετά από καιρό. Είναι και οι εκπτώσεις, οπότε και αυτός είναι ένας λόγος να κάνει την έρευνα αγοράς.

Ελπίζω να μην μας κλείσουν πάλι, να μπορέσουμε να δουλέψουμε και θέλουμε το κράτος να βοηθήσει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε όλον αυτό τον καιρό, με ενισχύσεις χωρίς επιστροφή χρημάτων και διαγραφή χρεών.

Είναι σημαντικό που στον νομό μας, ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και αναμένουμε τις εξελίξεις.

Όλη η επικαιρότητα