Μουσική

Η «έκπληξη» του Γιάννη με τα παιδιά του… Τυπάλδου

Τραγούδια του «δικού μας» Γιάννη Τζουανόπουλου ακούστηκαν για πρώτη φορά ραδιοφωνικά από την ΕΡΤ Πύργου μέσα από το νέο cd του Ηλείου στιχουργού με τα παιδιά της Χορωδίας Τυπάλδου!

Με τον ίδιο παρόντα όπως και τον εξελισσόμενο Πυργιώτη τραγουδιστή Γιώργο Αδαμόπουλο με τον οποίο συνεργάζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα με πολύ καλά αποτελέσματα είχαμε την ευκαρία σε τοπικό επίπεδο (και ιντερνετικά παντού) να ακούσουμε εξαιρετικές ερμηνίες από τις φωνές των ιδίων των παιδιών που αργότερα όπως είπε και ο Γιάννης Τζουανόπουλος θα «ντύσουν» και τις ξεχωριστές ερμηνείες σπουδαίων τραγουδιστών και συγκεκριμένα τραγούδια.

Ο Γιάννης από το πρώτο λεπτό στη δημοσιογραφική εκπομπή της ΕΡΤ Πύργου, ανοιχτόκαρδος, συγκινησιακός και πάντα με έναν ήπιο τρόπο που τον χαρακτηρίζει μίλησε για αυτή τη νέα δουλειά και για άλλα.

Η ιστορία με την πανδημία με κούρασε και μένα κυρίως ψυχολογικά αλλά δεν στάθηκα απέναντί της μοιρολατρικά. Προσπάθησα και μετέτρεψα αυτό το χρόνο αναμονής σε «δημιουργία» είπε ο Ηλείας καλλιτέχνης και πρόσθεσε: «Ήρθα εδώ με ένα νέο cd, επέλεξα εδώ να κάνω την πρώτη ραδιοφωνική παρουσίασή του γιατί νιώθω το σταθμό του Πύργου «σπίτι μου». Και με τιμά που βρίσκομαι εδώ μαζί σας».

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ

Ειδικότερα σε ότι αφορά αυτή τη νέα δουλειά του κ.Τζουανόπουλος είπε ότι είναι τραγούδια που αποδίδει η παιδική χορωδία Τυπάλδου πάνω σε δικά του έργα και ανέφερε με συγκίνηση:

«Είναι ξεχωριστή πράγματι συνεργασία. Με τον Δημήτρη Τυπάλδο συνεργάζομαι αρκετά χρόνια. Τον είχα γνωρίζει από τον Μίκη Θεοδωράκη. Μάλιστα θυμάμαι ότι ο Μίκης είχε πει ότι η Χορωδία Τυπάλδου είναι η ίδια η Ελλάδα, είναι τα παιδιά της Ελλάδας!

Ο Ελύτης επίσης, όταν είπαν το «Άξιον Εστί» είχε γράψει ο ίδιος στον Τυπάλδο το εξής: «Είμαι ενθουσιασμένος, να μου φιλήσεις ένα- ένα τα παιδιά!… Και η αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη όταν ανέβασε τη «Μελωδία της Ευτυχίας» με τα παιδιά του Τυπάλδου, έγραψε ότι: «αν δεν είχα τα παιδιά και τον ίδιο τον Τυπάλδο, δεν θα τολμούσα να ανεβάσω αυτό το έργο…» Όλα αυτά λοιπόν είναι μεγάλες περγαμηνές. Γι’ αυτό νιώθω και εγώ τυχερός που με τραγουδούν τα παιδιά! Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές στο συγκεκριμένο cd για το οποίο μιλάμε.

Στο κανονικό που θα κυκλοφορήσει αργότερα συμμετέχουν μεγάλα ονόματα τραγουδιστών και είναι μαζί τους τα παιδιά. Θα ακούσουμε έτσι τον Λάκη Χαλικιά και τον Βασίλη Σκουλά και έχουμε και δύο «εκπλήξεις»- τιμητικές συμμετοχές. Το κλαρίνο του πατέρα του Λάκη, του γνωστού μας Τάσου Χαλκιά και την λύρα του Κώστα Μουντάκη!

«ΘΟΛΗ ΕΙΚΟΝΑ» ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ;

Όσον αφορά το τραγούδι που τείνει ήδη να γίνει επιτυχία, το «ΘΟΛΗ ΕΙΚΟΝΑ» που είναι και αυτό δημιούργημά του και το ερμηνεύει εξαιρετικά ο Χρήστος Μενιδιάτης, υποστηρίζει ο Γιάννης Τζουανόπουλος ότι όταν το πρότεινε σε γνωστό παραγωγό ο τελευταίος δεν χρειάσθηκε καν να το σκεφτεί λέγοντας στον Ηλείο στοιχουργό: «Μα, αυτό είναι επιτυχία από μόνο του…».

Αποκάλυψε τέλος ο Γιαννης ότι ετοιμάζει νέα δισκογραφική δουλειά με έναν πολύ μεγάλο τραγουδιστή, με έναν σπουδαίο συνθέτη, αφήνοντας πάντα τις λεπτομέρειες για αργότερα…

Όλη η επικαιρότητα