Ηλεία

Η Αχαΐα αποδυνάμωσε το ΚΥ Γαστούνης – Μένει χωρίς εφημερίες για 8 μέρες

Οι μετακινήσεις γιατρών από το ΚΥ Γαστούνης προς δομές της Αχαίας, με απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία του Κέντρου Υγείας  Γαστούνης.

Από το ΚΥ Γαστούνης, σύμφωνα με πληροφορίες,  έχουν μετακινηθεί 6 από τους 10 γιατρούς εκ των οποίων οι τρείς σε δομές της Αχαΐας με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η πρωτοβάθμια φροντίδα στην Ηλεία.

Οι εναπομείναντες γιατροί θα συνεχίσουν να κάνουν τις εφημερίες τους στο ΚΥ αλλά θα μείνουν κενές 8 μέρες. Δηλαδή το ΚΥ Γαστούνης για οκτώ μέρες του μήνα δεν θα εφημερεύει και θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί μέχρι τις 15.00.

Δηλαδή το ΚΥ Γαστούνης για οκτώ μέρες του μήνα δεν θα εφημερεύει και θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί μέχρι τις 15.00.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πηνειού τον περασμένο μήνα είχε αποστείλει ψήφισμα προς την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας με το οποίο ζητούσε την στήριξη για την εύρυθμη λειτουργία του υποστελεχωμένου Κέντρου Υγείας Γαστούνης. Προφανώς το ψήφισμα-αίτημα δεν ελήφθη υπόψη.

ΚΥ Βάρδας: 7 μέρες χωρίς εφημερία

Δύσκολη είναι και η κατάσταση για τους κατοίκους της Βουπρασίας αφού το ΚΥ Βάρδας με την μετακίνηση ενός γιατρού, για επτά ημέρες το μήνα δεν θα εφημερεύει.

Συγκεκριμένα από το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρδας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Με μεγάλη μας λύπη σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι ο διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε. αποφάσισε και ζήτησε την μετακίνηση ενός εκ των ιατρών του Κ.Υ. Βάρδας στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Αυτό σημαίνει ότι για μια εβδομάδα τουλάχιστον κάθε μήνα το Κ.Υ. θα λειτουργεί μέχρι τις 15:00 γιατί δεν θα υπάρχει γιατρός για το απόγευμα και το βράδυ. Είναι παράλογη και επικίνδυνη μια τέτοια απόφαση καθώς η περιοχή ευθύνης του Κ.Υ. Βαρδας καλύπτει τις ανάγκες 35.000 συμπολιτών μας. Ας σκεφτούμε όλοι μας πόσες φορές χρειάστηκε εμείς ή κάποιος δικός μας να επισκεφθεί το Κ.Υ. απόγευμα ή βράδυ για κάτι έκτακτο. Αυτή και μόνο η σκέψη πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους. Παρακαλούμε κοινοποιήστε τη δημοσίευση αυτή έχει μεγάλη σημασία. Καλούμε όλους τους συλλόγους και τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε αυτήν την κινητοποίηση».

Όλη η επικαιρότητα