Ηλεία

Η γιορτή του ΚΔΑΠ Ζαχάρως

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, γιόρτασε την Επέτειο του ΟΧΙ το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ζαχάρως το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου στη γραφική πλατεία του Ξηροχωρίου.

Οι παρευρισκόμενοι τήρησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκες και διατηρώντας τις αποστάσεις. Η Γιορτή περιελάμβανε αφηγήσεις, ποιήματα και τραγούδια που συγκίνησαν τους λιγουστούς – λόγω των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό – παρευρισκόμενους και με λιτό τρόπο εστίασε στο πνεύμα και στο νόημα αυτής της ιστορικής ημέρας. Ο υπεύθυνος του ΚΔΑΠ Γιάννης Μπιτζούνης, ευχήθηκε χρόνια πολλά κα εξέφρασε την ελπίδα του η επόμενη εκδήλωση να γίνει δίχως τους περιορισμούς των υγειονομικών μέτρων. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ξηροχωρίου Ηλίας Βασιλόπουλος τόνισε πως λαός που ξεχνάει τις ρίζες του χάνει τον προσανατολισμό του, συγχαίροντας εκπαιδευτικούς και παιδιά.

Νωρίτερα το πρωί της 27ης Οκτωβρίου, το ΚΔΑΠ Ζαχάρως συμμετείχε στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων της Ζαχάρως, ενώ και το πρωί της 28ης παρεβρέθηκε και στον εκκλησιασμό δια της αντιπροσωπίας του μαζί με τα υπόλοιπα σχολικά τμήματα της πόλης. Το πολλά υποσχόμενο ΚΔΑΠ Ζαχάρως με τους δραστήριους εκπαιδευτικούς του, Αγγελική Παντή, Κλεοπάτρα Κατσώλη, Ακριβή Ζώη και Γιάννη Μπιτζούνη, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή στα δρώμενα της πόλης, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει από την πρώτη χρονιά της λειτουργίας του.

Όλη η επικαιρότητα