Κόσμος

Η Γουχάν επιστρέφει στην κανονικότητα; Συναυλία με 11.000 θεατές

Σε προ κορωνοϊού εποχές φαίνεται πως βρίσκεται πλέον η Γουχάν, η πόλη της Κίνας που βρέθηκε στο επίκεντρο του πρώτου κύματος της πανδημίας. Το τελευταίο διάστημα η πόλη έχει ανοίξει τις κοινωνικές της δραστηριότητες χάρη στον υψηλό βαθμό ανοσίας, αλλά και τον ιδιαίτερα χαμηλό κρουσμάτων που καταγράφονται σε ημερήσια βαση.

Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο στην Γουχάν οργανώθηκε συναυλία με 11.000 (!) παρευρισκόμενους και οι σκηνές δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση την αυστηρότητα που κυριαρχούσε πέρσι με την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Χιλιάδες κόσμου χόρεψε και τραγούδησε στο ρυθμό που έδιναν οι καλλιτέχνες. Πολλοί από τους θεατές δεν φόραγαν μάσκες, διασκέδαζαν ανέμελα και ο χώρος έσφυζε από κέφι, ενώ οι μουσικοί ξεδίπλωναν τις δημιουργίες τους.

Δείτε βίντεο:

Το εν λόγω μουσικό φεστιβάλ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί πέρυσι αλλά ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας. Φέτος όμως διεξήχθη κανονικά, γεγονός που μαρτυρά την εντυπωσιακή πρόοδο στο θέμα της μείωσης του ιικού φορίου.

«Την περασμένη χρονιά υποφέραμε από κορονοϊό», είπε ο 23χρονος φοιτητής, Τζάο Γιούτσεν, με εμφανή ενθουσιασμό. «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν ήταν εύκολο το τελευταίο διάστημα. Καταβάλαμε σοβαρές προσπάθειες», προσέθεσε.

via

Όλη η επικαιρότητα