Ένθετα Σπίτι & Διακόσμηση

Η διακόσμηση της καραντίνας – Πώς να αλλάξεις το σπίτι και τη διάθεσή σου

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει πολλές ανατροπές στη ζωή μας ακόμα και στον τρόπο που διαμορφώνουμε το σπίτι μας. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε το πώς πρέπει να οργανώνουμε το χώρο μας μιας και περνάμε πια άπειρες ώρες μέσα σε αυτό.

Μιας και οι περισσότεροι πια εργαζόμαστε από απόσταση πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό χώρο εργασίας, λίγο απομακρυσμένο από το σαλόνι την κουζίνα και τα παιδιά. Το όφελος είναι πως και εμείς εργαζόμαστε πιο ήσυχα και αποτελεσματικά αλλά και το ότι δε μεταφέρουμε τις εντάσεις της εργασίας μας στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Ακόμα και ένα όμορφο και καλαίσθητο παραβάν μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε αυτή την παρέμβαση στο σπίτι.


Η προσθήκη φυσικών στοιχείων στον εγκλεισμό είναι εξίσου σημαντική. Μπορείτε να προσθέσετε μερικά φυτά εσωτερικού χώρου που δε κοστίζουν και πολύ και να δημιουργήσετε μια αίσθηση μικρής εξοχής για να σπάσετε τη ρουτίνα του εγκλεισμού. Αρωματικά έλαια στο χώρο μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά στην αφύπνιση των αισθήσεων.


Ακολουθήστε τους κανόνες του μινιμαλισμού. Αφαιρέστε από το χώρο οτιδήποτε σας εμποδίζει στη μετακίνηση και σας σπάει τα νεύρα καθώς και όλα όσα από τα αντικείμενα μπορεί να σας έχουν κουράσει να τα βλέπετε. Θα διαπιστώσετε πως μέσα σε όλη την κατήφεια της εποχής θα νιώσετε μια μικρή και ευχάριστη ανακούφιση.
Βάλτε χρώμα στο σπίτι. Μπορείτε να ασχοληθείτε και να περάσετε δημιουργικά το χώρο σας βάφοντας μόνο έναν τοίχο ή προσθέτοντας πολύχρωμα μαξιλάρια στον καναπέ και στα κρεβάτια, κάντε όποια αλλαγή κρίνετε πως θα βοηθήσει την ψυχολογία σας.


Δημιουργήστε μικρές ζεστές γωνιές πάλι με μαξιλάρες και όμορφα υφάσματα και επιτραπέζια παιχνίδια και ένα μικρό ραδιόφωνο για να ακούτε χαλαρωτική μουσική . Μπορείτε να μετατρέψετε το χώρο της τηλεόρασης σε έναν μικρό κινηματογράφο, με χαμηλό ρομαντικό φωτισμό ή κεράκια και δώστε ραντεβού με τον σύντροφό σας κάθε βράδυ για να βλέπετε ταινίες.

Όλη η επικαιρότητα